Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2021, 16:08
Čas čítania 1:48
Kamila Šebestová

Agresívni tínedžeri v centre Bratislavy napadli skupinku gayov. Jedného z nich kopali do hlavy a bili teleskopickou tyčou

NEWS LGBT+
Uložiť Uložené

Príjemný piatkový večer sa pre skupinu kamarátov premenil na nočnú moru.

Osem agresívnych tínedžerov. Aj toľko stačí na to, aby došlo k takmer smrteľnému útoku v centre Bratislavy. Motív možno vysvetliť jedným slovom – homofóbia. 

Podľa portálu Queer Slovakia si skupina piatich kamarátov homosexuálnej orientácie minulý piatok vychutnávala piatkový večer v parku na Svoradovej. Rozprávali sa, keď ich zrazu vyrušili približne 18-roční agresori. Prišli k nim a začali sa ich pýtať, či sú členmi organizácie Antifa. Podľa jedného z napadnutých bolo na útočníkoch vidno, že sú zúriví. 

Problém nastal, keď si útočníci všimli, že jeden z partie kamarátov má nalakované nechty. Začali im vraj nadávať, že sú j**nutí. Jeden z agresorov potom vytiahol teleskopickú tyč a pýtal sa Daniela (pseudonym podľa portálu Queer Slovakia), či sú b**eranti. Keď nereagoval, útočník ho udrel tyčou.

Danielove poranenia po útoku 18-ročných agresorov.
Danielove poranenia po útoku 18-ročných agresorov. Zdroj: Reprofoto Queer Slovakia

„Ako som sedel a videl toho chalana, ako stojí nado mnou s tou teleskopickou tyčou, tak som začal rozmýšľať nad útekom. Chalan sa po mne zahnal tyčou, ale stihol som si zakryť tvár rukou, takže ma trafil po predlaktí,“ povedal pre Queer Slovakia. Následne ho však útočník kopol do hlavy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia