Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2021, 18:39
Čas čítania 1:17
Dominik Vetrák

Konečne vieme, či Brad Pitt zabil svoju filmovú manželku v Tarantinovom Once Upon a Time in Hollywood

Konečne vieme, či Brad Pitt zabil svoju filmovú manželku v Tarantinovom Once Upon a Time in Hollywood
Zdroj: Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

Novela Once Upon a Time in Hollywood od Quentina Tarantina je kompletným spracovaním príbehu, aké mal režisér v mysli, a odhaľuje množstvo zaujímavostí.

IndieWire sa dostalo ku knihe Once Upon a Time in Hollywood, kde našli veľmi zaujímavú informáciu. Tarantino v nej odhalil, či postava Cliffa Bootha (Brad Pitt hral kaskadéra a dvojníka pre DiCapriovu postavu) skutočne zabila svoju manželku. Proti Boothovi sa nikdy nenašlo dosť dôkazov a on vraždu vo filme kategoricky odmietal.

Niektorí spolupracovníci v Hollywoode mu však neverili, a tak ho aj odmietali zamestnať. Vzhľadom na udalosti snímky tiež nebolo jasné, či by Cliff svoju manželku dokázal skutočne zabiť.  

Odporúčané
5 najlepších seriálov, ktoré sme videli v prvej polovici roka 2021 5 najlepších seriálov, ktoré sme videli v prvej polovici roka 2021 30. júna 2021, 14:30

Ukazuje sa, že áno. Tarantino to Bradovi Pittovi povedal ešte pred 2 rokmi, no herec pravdu nechcel prezradiť, keďže preferoval tajný záver a chcel, aby si každý divák urobil názor sám. Tarantino však jednoznačne prezradil, že Cliff Booth svoju manželku zabil. A nebola to jeho prvá obeť. 

Cliff prvýkrát zabil v 50. rokoch. Následne zabil svoju manželku a do tretice zabil svojho známeho kaskadéra. Ten mu bol dlžný nejaké peniaze, no namiesto nich mu ponúkol, že sa stane polovičným majiteľom jeho psa (toho, o ktorého sa Cliff stará vo filme). Jedného dňa však Cliffov kamoš plánoval psa nadrogovať a obetovať v psích zápasoch. Chcel staviť na jeho protivníka a ľahko tak zarobiť. Cliff sa naštval, zabil ho a psa si nechal. Všetky jeho vraždy mu podľa Tarantina prešli bez trestu. 

Once Upon a Time in Hollywood
Zdroj: Sony Pictures

Nás to trochu prekvapilo. Cliff vo filme ukázal svoju násilnú stránku, ale len v momente núdze, keď zachránil seba a ostatných. Ukazuje sa však, že jeho charakter bol oveľa komplexnejší a dokázal aj vraždiť. Cliff Booth je chladnokrvný zabijak a s touto predstavou máme chuť pozrieť si film ešte raz.

Odporúčané
Tarantino odmietol zostrihať Vtedy v Hollywoode. Čína sa rozhodla zrušiť jeho premiéru Tarantino odmietol zostrihať Vtedy v Hollywoode. Čína sa rozhodla zrušiť jeho premiéru 19. októbra 2019, 19:44

V súčasnosti sa už dá kúpiť knižná verzia snímky Once Upon a Time in Hollywood. Tarantino napísal obrovský scenár a jeho prvé strihy filmu boli oveľa dlhšie než kinoverzia. Nejaké časti príbehu sa teda do filmu nedostali. Práve kniha má byť akýmsi kompletným pohľadom na tento príbeh, takže je jasné, že nám prezradila niekoľko zaujímavostí. 

Takto dopadla anketa v našom článku spred 2 rokov. Väčšina teda uhádla.

anketa
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia