Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2021, 6:31
Čas čítania 1:02
Martin Mičuda

Potvrdené, nová Fabia RS naozaj nevznikne, takto dobre však mohla vyzerať

Potvrdené, nová Fabia RS naozaj nevznikne, takto dobre však mohla vyzerať
Zdroj: Škoda Auto
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FABIA ŠKODA
Uložiť Uložené

Tak ako tretia, ani štvrtá generácia Fabie v športovej verzii napokon nevznikne.

Pravdepodobne ti neuniklo, že Škoda pred niekoľkými týždňami predstavila úplne novú, v poradí 4. generáciu modelu Fabia. Najpredávanejšie vozidlo na Slovensku a zároveň jeden z najúspešnejších modelov českej automobilky v celej jej histórii výrazne dospelo.

Môže za to najmä nová platforma MQB A0, nárast rozmerov v takmer všetkých smeroch a v neposlednom rade plejáda moderných technológií, ktoré majú v modeli Fabia premiéru.

 
Práve vďaka novej platforme sa do popredia opäť predrali špekulácie o tom, či nová Fabia príde aj v ostrej verzii RS. Tá sa totiž v predošlej tretej generácii z portfólia vytratila, modulárna platforma MQB A0 by však znovu tento variant mohla prinavrátiť. Dôkazom toho je najmä súrodenecký Volkswagen Polo GTI, ktorý stojí na identických základoch a pod kapotou ponúka aj 2-litrové TSI. Žiadne prekvapenie sa však nekoná, pretože Fabia RS napokon nevznikne.

Domov
Zdieľať
Diskusia