Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2016, 13:11
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Vybuchol a zhorel prvý iPhone 7. Bude mať problémový Samsung Galaxy Note7 nového konkurenta?

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Iba ojedinelý prípad alebo začiatok niečoho väčšieho?

Pred niekoľkými týždňami bol nedávno predstavený Android smartfón Galaxy Note7 z dielne známeho juhokórejského výrobcu stredobodom pozornosti. Ani nie kvôli špičkovej high-end výbave či unikátnej funkcionalite, ale skôr kvôli viacerým incidentom, počas ktorých jeho batéria po pripojení konektora nabíjačky svojvoľne explodovala, čím zničila nielen seba, ale aj celý mobilný telefón. Horšie bolo však to, že vybuchujúca batéria vedela veľmi rýchlo zničiť i iný majetok používateľa a v tých horších prípadoch mu dokonca spôsobila slabšie popáleniny. Keďže ale Samsung nevedel identifikovať, ktorý model môže niečo také spôsobiť, musel oznámiť výmenu každého potenciálne nebezpečného kusu za úplne nový, už bezpečný Note7. A zatiaľ, čo prebieha poctivá výmena, internetom koluje fotografia ďalšieho výbuchom zničeného smartfónu. Tentokrát s logom nahryznutého jabĺčka.

Incident sa týka čerstvého iPhonu 7, ktorý neexplodoval počas nabíjania, ale ešte v neotvorenej krabičke. Podľa prekvapeného majiteľa nastala chyba niekde medzi výrobnou fabrikou a donáškovou službou, čiže zatiaľ nevie žiadne bližšie informácie. Pokiaľ však nebude počet podobných prípadov rásť, tak sa dovtedy nemáme čoho obávať.

Vybuchol a zhorel prvý iPhone 7. Bude mať problémový Samsung Galaxy Note7 nového konkurenta?
Zdroj: www.phonearena.com
Späť
Zdieľať
Diskusia