Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2016, 22:55
Čas čítania 0:00
Marek R.

Rozprávka Leicestru má šťastný koniec. Líšky sa radujú z titulu Premier League!

ŠPORT PREMIER LEAGUE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jeden z najkrajších športových príbehov histórie.

Áno, naozaj sa to stalo. Dnes sa za televíznymi obrazovkami ocitlo neskutočné množstvo fanúšikov, ktorí tlačili Leicester za jednou z najväčších športových senzácií histórie a to tak, že jednoducho museli fandiť Chelsea. Chelsea sa tak aspoň na jeden deň vymanila z titulu jedného z najnenávidenejších klubov na svete a ľudia verili, že jej povestná defenzíva opäť ukáže svoju silu a zastaví hlavne Harryho Kanea, ktorý strelecky ťahá Tottenham v tejto sezóne.

Tottenham taktiež zažíva perfektnú sezónu, veď keby sa titul dostal do rúk vždy toho tímu, ktorý si ju za predvedené výkony najviac zaslúži, asi by sme sa zhodli, že Tottenham by bol tým najväčším kandidátom. Veď má druhú najlepšiu ofenzívu v lige, najlepšiu obranu, najlepšieho mladého hráča, najviac vypracovaných šancí a taktiež najviac striel na bránu. Mauricio Pochettino dokázal spraviť z londýnskeho klubu neskutočne atraktívne hrajúcu mašinu a ako sa sám vyjadril, chce byť pre Tottenham to, čo bol pre Manchester United pravdepodobne najlepší tréner histórie, Sir Alex Ferguson.

Rozprávka Leicestru má šťastný koniec. Líšky sa radujú z titulu Premier League!
 

Tituly sa však neodovzdávajú podľa zásluh a rozprávka v podaní Leicestru pritiahla na stranu Ranieriho družiny oveľa viac fanúšikov, ktorí im priali titul, rovnako ako to bolo aj v mojom prípade. Hoci nehrali atraktívny futbal a slávnejšie mužstvo by bolo za podobný herný prejav kritizované, v prípade líšok je to však s ohľadom na ich káder opodstatnené. Aj napriek tomu nás vedeli pobaviť futbalom a na Vardyho góly a dravosť, Mahrezove technické parády a tvorbu hry, Kanteho 110 percentné výkony či obranu na čele s brankárom Kasperom Schmeichelom jednoducho nezabudneme. 

Na jeseň som sa rovnako ako asi každý obával, že síce sa určite zachránia, ale v pohárovej Európy sa napokon nepredstavia. V tom čase totiž často hrali systémom, ktorý je jednoduchý, no nesmierne náročný - prestrielať súpera. S takouto taktikou sa jednoducho nedajú dosahovať dlhodobé ciele a aj preto prišla už veľmi známa pizza party, ktorú sľúbil Ranieri svojim chlapcom za udržanie čistého konta. Obrana Leicestru s Huthom, Morganom či Fuchsom zrazu začala makať na výbornú a na jar sa teda naopak mohli líšky spoľahnúť práve na nich. Rovnako mali šťastie naklonené takmer počas celej sezóny na svoju stranu a mnohé verdikty rozhodcov boli v ich prospech, ako sa však hovorí, odvážnemu šťastie praje a v prípade Leicestru to platí doslovne.

Dnes mohla teda Chelsea v prípade remízy či výhry zabezpečiť titul pre Leicester, no vyzeralo to zo začiatku nereálne. Už po prvom polčase sa totiž hostia dostali do vedenia 0:2 a nevyzeralo to tak, že si nechajú utiecť tri body. Chelsea však v druhom polčase zabrala a po góloch Cahilla a Edena Hazarda dokázala vyrovnať. Výsledok zápasu sa už potom nezmenil a remíza tak stačila na to, aby sa Leicester senzačne radoval z titulu! Gratulujeme!

Hazard má síce zlú sezónu, toto ale trafil parádne

Anketa:
Priali ste Leicestru majstrovský titul?
Áno
Nie
Áno
98 %
2489 Hlasov
Nie
2 %
58 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia