Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podgast

Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doňho zaujímavých hostí, s ktorými začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Alex z kaviarne Black: Výberová káva nie je iba o chuti, ale aj o udržateľnom a sociálne spravodlivom pôvode
Alex z kaviarne Black: Výberová káva nie je iba o chuti, ale aj o udržateľnom a sociálne spravodlivom pôvode
11. 11. 2020 16:45
Kto z vás má už plné zuby domácej kávy popri home officoch, prednáškach a hodinách cez Zoom? Chodíte si občas po naozaj poriadnu do pohárika so sebou a tešíte sa, až kaviarne opäť otvoria?
Martin Hanzel z Tour de Svet: Ľudia nemajú radi Ameriku, ja ju milujem aj z gastronomického hľadiska
Martin Hanzel z Tour de Svet: Ľudia nemajú radi Ameriku, ja ju milujem aj z gastronomického hľadiska
4. 11. 2020 18:30
Chýba vám cestovanie za jedlom? Poďte prebrázdiť svet aspoň v najnovšom Podgaste s jedným z najznámejších slovenských cestovateľov.
Martin Labanc z Poľnej kuchyne: Či by som chcel Michelinskú hviezdu? Neurazil by som sa, no treba na to mať talent
Martin Labanc z Poľnej kuchyne: Či by som chcel Michelinskú hviezdu? Neurazil by som sa, no treba na to mať talent
28. 10. 2020 15:49
Je najnovší Podgast o jednom z najdlhšie pôsobiacich a najúspešnejších slovenských food truckov? Alebo o michelinskom sprievodcovi? Obe odpovede sú správne.
Barbara z Kounu: V Taliansku ma učili robiť aj rajčinovú či mortadellovú zmrzlinu
Barbara z Kounu: V Taliansku ma učili robiť aj rajčinovú či mortadellovú zmrzlinu
21. 10. 2020 11:37
Leto je už len spomienka, no bola by škoda, ak by sa z našich životov vytratila zmrzlina. Najnovší Podgast je o nej. Čojeho hosťkou je Barbara, autorka a majiteľka legendárnej bratislavskej zmrzlinárne Koun.
Lousy Auber: Pizza? Musíš mať hlavne zmáknutý základ, potom ma už prekvap, čím chceš
Lousy Auber: Pizza? Musíš mať hlavne zmáknutý základ, potom ma už prekvap, čím chceš
14. 10. 2020 11:31
Vypočujte si, o čom si pokecali foodblogger Čoje s jedným z najlepších slovenských umelcov a fotografov Lousy Auberom.
Shrey Kadam: V indických reštauráciách v Bratislave sa niekedy naťahujem, ako má jedlo vyzerať a chutiť
Shrey Kadam: V indických reštauráciách v Bratislave sa niekedy naťahujem, ako má jedlo vyzerať a chutiť
7. 10. 2020 11:31
Bratislava nemá núdzu o indické reštaurácie a väčšina z vás už v nejakej určite jedla. Viete ale, ako má indické jedlo chutiť naozaj?
Šéfkuchár Oliver Vozárik: V predošlom podniku som si trochu uletel, robil som pyré z krvi so srdciami
Šéfkuchár Oliver Vozárik: V predošlom podniku som si trochu uletel, robil som pyré z krvi so srdciami
30. 9. 2020 10:13
Jedlo Olivera Vozárika si momentálne užíva celá Bratislava v bistre Otto na Dunajskej, z ktorého sa za krátky čas stal jeden z najobľúbenejších podnikov v hlavnom meste.
Oli Džupinková: Celeste Buckingham som u mňa doma učila variť tatarčane pirohy
Oli Džupinková: Celeste Buckingham som u mňa doma učila variť tatarčane pirohy
23. 9. 2020 11:24
Ak ste v posledných rokoch zachytili dačo zaujímavé o Rusínoch na Slovensku, je veľmi pravdepodobné, že s tým mala dačo spoločné Oli.
Joe Trendy: Musíš sa jedlom stať, aby si ho pochopil
Joe Trendy: Musíš sa jedlom stať, aby si ho pochopil
16. 9. 2020 16:33
Joe Trendy sa nedávno preslávil ako autor vtipov v OTOvi, ktoré prinútili Annu Záborskú modliť sa za jeho hriešnu dušu. Bude sa za Joea niekto modliť aj po vypočutí najnovšieho Podgastu?
Žufaňa: Prišiel čas, aby mala Bratislava fantastické podniky aj v okrajových častiach
Žufaňa: Prišiel čas, aby mala Bratislava fantastické podniky aj v okrajových častiach
9. 9. 2020 12:21
To najlepšie, čo sa podniku môže stať, je, že sa stane lokálnym lovebrandom. Bratislava má takýchto „značiek” hneď niekoľko. Jedna z nich, Žufaňa, v týchto dňoch prechádza dôležitými zmenami.
Sous chef Pavol Sekerka: Michelinské hviezdičky nie sú iba o jedle, v jednej hviezde vám môže chutiť viac než v troch
Sous chef Pavol Sekerka: Michelinské hviezdičky nie sú iba o jedle, v jednej hviezde vám môže chutiť viac než v troch
26. 8. 2020 10:51
V Podgaste sme už mali niekoľko výnimočných šéfkuchárov, ktorých mená sú známe minimálne ľuďom zaujímajúcim sa o gastronómiu. Pavol Sekerka je trochu iný prípad.
Someliérky Dominika a Kristína Kupcové: Muži nás podceňujú, tvária sa, že čo môžeme ako mladé baby vedieť o víne
Someliérky Dominika a Kristína Kupcové: Muži nás podceňujú, tvária sa, že čo môžeme ako mladé baby vedieť o víne
19. 8. 2020 12:01
Už sa vám niekedy stalo, že ste to trochu prehnali s vínom, až ste mali pocit, že vidíte dvojmo? S Dominikou a Kristínou Kupcovými sa vám to môže stať ešte pred prvým pohárom. Sú totiž dvojičky a pracujú ako someliérky v rovnakom podniku.
Zakladateľ Vegánskych hodov Martin Smrek: Vegánske podniky držia pri živote najmä nevegáni
Zakladateľ Vegánskych hodov Martin Smrek: Vegánske podniky držia pri živote najmä nevegáni
12. 8. 2020 10:43
Témou nového Podgastu je vegánstvo a najmä jeho etické a ekologické aspekty. Dozviete sa nielen dôvody, prečo sa stať vegánom, ale aj tipy na to, ako zostať mäsožravcom a zároveň sa nevykašľať úplne na planétu.
Pivní skaut: V Belgicku som vyskúšal pivo, ktoré sa hrdí chuťou pripomínajúcou mačací moč
Pivní skaut: V Belgicku som vyskúšal pivo, ktoré sa hrdí chuťou pripomínajúcou mačací moč
5. 8. 2020 21:17
Máme tu epizódu Podgastu, ktorú si môžete užiť viac než len ušami. Vzácny hosť Pivní skaut z Českej Republiky v nej nielen porozprával celú haldu informácií o najobľúbenejšom nápoji ľudstva, ale spolu s moderátorom Čojem čo to aj ochutnali.
Martin Záhumenský: Varil som pre Mečiara, bol som svedkom toho, ako si nacvičoval rozlúčkovú „Spánombohom“
Martin Záhumenský: Varil som pre Mečiara, bol som svedkom toho, ako si nacvičoval rozlúčkovú „Spánombohom“
29. 7. 2020 9:51
Poďme naspäť do sveta špičkových šéfkuchárov, tentokrát so slovenským menom, ktoré túto profesiu v našich končinách úplne najviac spája so svetom celebrít. Hosťom čerstvej epizódy gastronomického podcastu Podgast je Martin Záhumenský.
Kristína Tormová: Večer som si na nočný stolík odbalila osem Mila rezov, aby som v noci pri kojení nešušťala
Kristína Tormová: Večer som si na nočný stolík odbalila osem Mila rezov, aby som v noci pri kojení nešušťala
22. 7. 2020 13:17
Najnovší Podgast bude opäť najmä o zábave. Neprídeme na žiadne veľké gastronomické pravdy, neodhalíme zákulisné tajomstvá slávnych podnikov. Namiesto toho sa Čoje porozpráva so známou herečkou a spisovateľkou Kristínou Tormovou.
Majiteľ Roxoru Michal Ščevlík: Za mesiac na naše burgre minieme dve a pol kravy
Majiteľ Roxoru Michal Ščevlík: Za mesiac na naše burgre minieme dve a pol kravy
15. 7. 2020 19:00
O tom, ako Roxor vznikal a čo vlastne urobil preto, aby sa stal jedným z najlegendárnejších bratislavských podnikov, v Podgaste porozprával jeho majiteľ Michal Ščevlík.
Podgast s Bakoškou a Šajmom: Jedlo na prvom rande, psychoaktívne potraviny, slepačie krámy a včelie zvratky
Podgast s Bakoškou a Šajmom: Jedlo na prvom rande, psychoaktívne potraviny, slepačie krámy a včelie zvratky
8. 7. 2020 12:16
Dvojica hostí Šajmo a Barbora Bakošová to tentoraz v Podgaste nemali úplne jednoduché. Niežeby ich foodblogger Čoje griloval nepríjemnými témami, no pomedzi bežné gastronomické témy dostávali kvízové otázky, na ktorých si otestoval ich vedomosti a pohotov
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Anetta Vaculíková: Pri niektorých potravinách sme už zabudli, ako majú naozaj chutiť
Anetta Vaculíková: Pri niektorých potravinách sme už zabudli, ako majú naozaj chutiť
dnes o 09:00
Je stravovanie podľa princípov „Slow Food“ a „Farm to Fork“ naozaj iba pre mestských hipsterov zo strednej triedy? Vypočuj si nový Podgast a zistíš.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.