Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podgast

Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doňho zaujímavých hostí, s ktorými začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Demotivácia: Balut sa líši podľa stupňa vývinu kačacieho embrya, môže byť jemný aj „chrumkavý“
Demotivácia: Balut sa líši podľa stupňa vývinu kačacieho embrya, môže byť jemný aj „chrumkavý“
1. 6. 2023 9:00
Po troch rokoch sa do Podgastu vracia najneznámejší demotivačný vtipálek slovenských internetov, tentoraz preto, aby zaspomínal na svoje potulky po Ázii.
Martin z bistra Groof: K bôčiku dávam kvety kvaky opálené ohňom, ale iba dva týždne v roku, keď kvitnú
Martin z bistra Groof: K bôčiku dávam kvety kvaky opálené ohňom, ale iba dva týždne v roku, keď kvitnú
18. 5. 2023 8:30
Jedným z gastronomických prekvapení tohto roka sa pre Čojeho stalo bistro na streche centra Nivy, ktoré funguje iba v lete a iba keď je pekne a priamo vonku pripravuje fantastické jedlá s chuťou a vôňou ohňa.
Robert z Laila Tea Housu: Bún bò Nam Bô vo Vietname takmer neexistuje
Robert z Laila Tea Housu: Bún bò Nam Bô vo Vietname takmer neexistuje
4. 5. 2023 9:00
Vietnamské jedlo sa na Slovensku už dobre udomácnilo, nájdeš ho v každom väčšom meste prakticky po celej krajine, v Bratislave má viacero podnikov už kultový charakter. Až by sa mohlo zdať, že žiadne nové meno už veľkú dieru do gastromapy neurobí.
Ondrej a Nikol z Nion Burgera: Kopeme sa, keď si vo food trucku potrebujeme dačo povedať tak, aby si to zákazník nevšimol
Ondrej a Nikol z Nion Burgera: Kopeme sa, keď si vo food trucku potrebujeme dačo povedať tak, aby si to zákazník nevšimol
21. 4. 2023 14:22
Dlho sme tu nemali Podgast o burgeroch! Myslíte si, že je možné, aby sa po toľkých burgerových epizódach dokázal Čoje zaujímavo baviť o svojom obľúbenom jedle s niekým takmer hodinu?
Kreatívny chef Tomáš Valkovič: Na Slovensku máme unikátne rodinné recepty, ktoré nepozná ani len zvyšok krajiny
Kreatívny chef Tomáš Valkovič: Na Slovensku máme unikátne rodinné recepty, ktoré nepozná ani len zvyšok krajiny
6. 4. 2023 10:00
Nový Podgast je špeciálny, Čoje sa za svojím hosťom vybral až do Prahy. Vyspovedal Tomáša Valkoviča, stále mladého slovenského chefa, ktorý v českej gastronómii už teraz zanechal veľkú stopu.
Palo Sekerka a Lucia Hô-Chí: Aj v dvojhviezdičkách sa stáva, že jedlo vyzerá ako z Instagramu, no forma predbehla obsah
Palo Sekerka a Lucia Hô-Chí: Aj v dvojhviezdičkách sa stáva, že jedlo vyzerá ako z Instagramu, no forma predbehla obsah
23. 3. 2023 12:00
Pamätáte sa na Podgast s Palom Sekerkom, toho času sous-chefom parížskej michelinskej reštaurácie? Po troch rokoch je späť s celkom iným príbehom, aj so svojou manželkou Luckou.
David a Lenka z reštaurácie Irin: Ak ženy v kuchyniach ukážu, že sú slabšie, obráti sa to proti nim
David a Lenka z reštaurácie Irin: Ak ženy v kuchyniach ukážu, že sú slabšie, obráti sa to proti nim
10. 3. 2023 11:30
Za rok fungovania sa z reštaurácie Irin stala najlepšia fine-dining reštaurácia v meste a za to patrí kredit nielen šéfkuchárovi Lukášovi Heskovi, ale aj dvojici hostí aktuálneho Podgastu.
Mäso od Romana: Fine dining má v sebe zabudovaný taký oj*b
Mäso od Romana: Fine dining má v sebe zabudovaný taký oj*b
23. 2. 2023 10:00
Do Podgastu sa po troch rokoch vracia najznámejší bratislavský mäsológ Roman Kóňa a s ním aj epizóda plná humoru a pôsobivých zaujímavostí.
Šajmo: Doma sa u nás varilo málo, chodil som von, prvý som hovoril kamarátom, čo je kde nové
Šajmo: Doma sa u nás varilo málo, chodil som von, prvý som hovoril kamarátom, čo je kde nové
9. 2. 2023 15:50
Podcast Podgast vstupuje do svojej štvrtej sezóny uvoľneným úvodným dielom, v ktorom si Čoje pokecal s foodvloggerom Refresheru Šajmom.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Rana z Persian Restaurant: Chicken popcorn, len z jahňacieho mozgu. Aj s takýmito lahôdkami sa stretneš v perzskej kuchyni
Rana z Persian Restaurant: Chicken popcorn, len z jahňacieho mozgu. Aj s takýmito lahôdkami sa stretneš v perzskej kuchyni
30. 11. 2022 16:42
Majiteľku perzskej reštaurácie si málo ľudí predstaví ako growlujúcu speváčku metalovej kapely, no na prekvapenia si pri hostke najnovšieho Podgastu skrátka musíte zvyknúť.
Hazichef: Ramen mám rád mastný, smradľavý a presolený, tu ho tak nevie urobiť skoro nikto
Hazichef: Ramen mám rád mastný, smradľavý a presolený, tu ho tak nevie urobiť skoro nikto
16. 11. 2022 18:03
Sú hostia Podgastu, ktorých pozná celé Slovensko, a sú hostia, ktorých poznajú skôr lokálni insideri. Michal Hazior je známy… no skôr ako fantastický ilustrátor a dizajnér. Svoju vášeň pre jedlo prejavuje cez svoj separátny blog Hazichef.
Julo a Muťo z podcastu VAR: Trip za londýnskym futbalom musí byť aj s čízkejkom za 15 libier medzi posh babami z Dubaja
Julo a Muťo z podcastu VAR: Trip za londýnskym futbalom musí byť aj s čízkejkom za 15 libier medzi posh babami z Dubaja
3. 11. 2022 9:00
Podgast už bol o finediningu aj streetfoode, exotickom aj ľudovom jedle, a predsa sa Čojemu podarilo nájsť tému, o ktorej sa vo svojom podcaste ešte nerozprával: jedlo na futbalových štadiónoch!
Otto Vašák z Essensu: Radi by sme postavili lístok na zelenine, no hostia v našich končinách potrebujú svoje „mäsíčko“
Otto Vašák z Essensu: Radi by sme postavili lístok na zelenine, no hostia v našich končinách potrebujú svoje „mäsíčko“
19. 10. 2022 17:00
Dlho sme tu nemali Podgast, ktorého hosťom by bol finediningový chef a témou zážitková gastronómia. Najnovšieho Čojeho hosťa určite nepoznáš, šéfuje reštaurácii Essens na južnej Morave.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Peklo v papuli: Reštaurácie, prestaňte používať lacný kečup, čo smrdí po umeline
Peklo v papuli: Reštaurácie, prestaňte používať lacný kečup, čo smrdí po umeline
21. 9. 2022 15:00
Podcastová družba je zavŕšená a po účinkovaní Čojeho v epizóde podcastu Peklo v papuli sa úlohy otočili: Robo s Tónom prišli do Podgastu.
Neapolna: Robíme aj pizzu pre deti s klasickou šunkou, ale kukuricu na ňu nedávame
Neapolna: Robíme aj pizzu pre deti s klasickou šunkou, ale kukuricu na ňu nedávame
8. 9. 2022 10:30
Je to neuveriteľné, ale až v poradí 94. epizóda Podgastu je vôbec prvá, ktorá sa venuje jednému z Čojeho najobľúbenejších jedál – pizzi.
Šajmo: Doma sa u nás varilo málo, chodil som von, prvý som hovoril kamarátom, čo je kde nové
Šajmo: Doma sa u nás varilo málo, chodil som von, prvý som hovoril kamarátom, čo je kde nové
9. 2. 2023 15:50
Podcast Podgast vstupuje do svojej štvrtej sezóny uvoľneným úvodným dielom, v ktorom si Čoje pokecal s foodvloggerom Refresheru Šajmom.
Kreatívny chef Tomáš Valkovič: Na Slovensku máme unikátne rodinné recepty, ktoré nepozná ani len zvyšok krajiny
Kreatívny chef Tomáš Valkovič: Na Slovensku máme unikátne rodinné recepty, ktoré nepozná ani len zvyšok krajiny
6. 4. 2023 10:00
Nový Podgast je špeciálny, Čoje sa za svojím hosťom vybral až do Prahy. Vyspovedal Tomáša Valkoviča, stále mladého slovenského chefa, ktorý v českej gastronómii už teraz zanechal veľkú stopu.
Dorota Hríbiková: Jedlá a chute v Nome sú nastavené tak, aby si nechápal, čo sa deje
Dorota Hríbiková: Jedlá a chute v Nome sú nastavené tak, aby si nechápal, čo sa deje
20. 10. 2021 16:30
Ako človek odíde z najlepšej reštaurácie na svete, aby sa vrátil pomáhať s rodinným penziónom v Telgárte? Aj o tomto je najnovší Podgast so zaujímavou hostkou.
Palo Sekerka a Lucia Hô-Chí: Aj v dvojhviezdičkách sa stáva, že jedlo vyzerá ako z Instagramu, no forma predbehla obsah
Palo Sekerka a Lucia Hô-Chí: Aj v dvojhviezdičkách sa stáva, že jedlo vyzerá ako z Instagramu, no forma predbehla obsah
23. 3. 2023 12:00
Pamätáte sa na Podgast s Palom Sekerkom, toho času sous-chefom parížskej michelinskej reštaurácie? Po troch rokoch je späť s celkom iným príbehom, aj so svojou manželkou Luckou.
David a Lenka z reštaurácie Irin: Ak ženy v kuchyniach ukážu, že sú slabšie, obráti sa to proti nim
David a Lenka z reštaurácie Irin: Ak ženy v kuchyniach ukážu, že sú slabšie, obráti sa to proti nim
10. 3. 2023 11:30
Za rok fungovania sa z reštaurácie Irin stala najlepšia fine-dining reštaurácia v meste a za to patrí kredit nielen šéfkuchárovi Lukášovi Heskovi, ale aj dvojici hostí aktuálneho Podgastu.
Martin z bistra Groof: K bôčiku dávam kvety kvaky opálené ohňom, ale iba dva týždne v roku, keď kvitnú
Martin z bistra Groof: K bôčiku dávam kvety kvaky opálené ohňom, ale iba dva týždne v roku, keď kvitnú
18. 5. 2023 8:30
Jedným z gastronomických prekvapení tohto roka sa pre Čojeho stalo bistro na streche centra Nivy, ktoré funguje iba v lete a iba keď je pekne a priamo vonku pripravuje fantastické jedlá s chuťou a vôňou ohňa.
Ondrej a Nikol z Nion Burgera: Kopeme sa, keď si vo food trucku potrebujeme dačo povedať tak, aby si to zákazník nevšimol
Ondrej a Nikol z Nion Burgera: Kopeme sa, keď si vo food trucku potrebujeme dačo povedať tak, aby si to zákazník nevšimol
21. 4. 2023 14:22
Dlho sme tu nemali Podgast o burgeroch! Myslíte si, že je možné, aby sa po toľkých burgerových epizódach dokázal Čoje zaujímavo baviť o svojom obľúbenom jedle s niekým takmer hodinu?
Robert z Laila Tea Housu: Bún bò Nam Bô vo Vietname takmer neexistuje
Robert z Laila Tea Housu: Bún bò Nam Bô vo Vietname takmer neexistuje
4. 5. 2023 9:00
Vietnamské jedlo sa na Slovensku už dobre udomácnilo, nájdeš ho v každom väčšom meste prakticky po celej krajine, v Bratislave má viacero podnikov už kultový charakter. Až by sa mohlo zdať, že žiadne nové meno už veľkú dieru do gastromapy neurobí.
Mäso od Romana: Fine dining má v sebe zabudovaný taký oj*b
Mäso od Romana: Fine dining má v sebe zabudovaný taký oj*b
23. 2. 2023 10:00
Do Podgastu sa po troch rokoch vracia najznámejší bratislavský mäsológ Roman Kóňa a s ním aj epizóda plná humoru a pôsobivých zaujímavostí.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Hazichef: Ramen mám rád mastný, smradľavý a presolený, tu ho tak nevie urobiť skoro nikto
Hazichef: Ramen mám rád mastný, smradľavý a presolený, tu ho tak nevie urobiť skoro nikto
16. 11. 2022 18:03
Sú hostia Podgastu, ktorých pozná celé Slovensko, a sú hostia, ktorých poznajú skôr lokálni insideri. Michal Hazior je známy… no skôr ako fantastický ilustrátor a dizajnér. Svoju vášeň pre jedlo prejavuje cez svoj separátny blog Hazichef.
Peklo v papuli: Reštaurácie, prestaňte používať lacný kečup, čo smrdí po umeline
Peklo v papuli: Reštaurácie, prestaňte používať lacný kečup, čo smrdí po umeline
21. 9. 2022 15:00
Podcastová družba je zavŕšená a po účinkovaní Čojeho v epizóde podcastu Peklo v papuli sa úlohy otočili: Robo s Tónom prišli do Podgastu.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Tibor Patay z Cestou necestou: Spali sme u pašeráka kokaínu, v noci som mu nechtiac rozbil stolík po mame
Tibor Patay z Cestou necestou: Spali sme u pašeráka kokaínu, v noci som mu nechtiac rozbil stolík po mame
27. 5. 2020 14:35
Čím viac trčíme doma, tým viac to Čojeho pri výbere svojich hostí v Podgaste ťahá do sveta. Hosťom najnovšej časti je Tibor Patay, filmár a tvorca televíznej šou Cestou necestou o jedlách v rôznych kútoch sveta.
Rana z Persian Restaurant: Chicken popcorn, len z jahňacieho mozgu. Aj s takýmito lahôdkami sa stretneš v perzskej kuchyni
Rana z Persian Restaurant: Chicken popcorn, len z jahňacieho mozgu. Aj s takýmito lahôdkami sa stretneš v perzskej kuchyni
30. 11. 2022 16:42
Majiteľku perzskej reštaurácie si málo ľudí predstaví ako growlujúcu speváčku metalovej kapely, no na prekvapenia si pri hostke najnovšieho Podgastu skrátka musíte zvyknúť.
Julo a Muťo z podcastu VAR: Trip za londýnskym futbalom musí byť aj s čízkejkom za 15 libier medzi posh babami z Dubaja
Julo a Muťo z podcastu VAR: Trip za londýnskym futbalom musí byť aj s čízkejkom za 15 libier medzi posh babami z Dubaja
3. 11. 2022 9:00
Podgast už bol o finediningu aj streetfoode, exotickom aj ľudovom jedle, a predsa sa Čojemu podarilo nájsť tému, o ktorej sa vo svojom podcaste ešte nerozprával: jedlo na futbalových štadiónoch!
Otto Vašák z Essensu: Radi by sme postavili lístok na zelenine, no hostia v našich končinách potrebujú svoje „mäsíčko“
Otto Vašák z Essensu: Radi by sme postavili lístok na zelenine, no hostia v našich končinách potrebujú svoje „mäsíčko“
19. 10. 2022 17:00
Dlho sme tu nemali Podgast, ktorého hosťom by bol finediningový chef a témou zážitková gastronómia. Najnovšieho Čojeho hosťa určite nepoznáš, šéfuje reštaurácii Essens na južnej Morave.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.