Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podgast

Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doňho zaujímavých hostí, s ktorými začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Alica Bánszka z Rebelbeanu: Pri pôvode kávy mi viac než o chuť ide o podmienky farmárov
Alica Bánszka z Rebelbeanu: Pri pôvode kávy mi viac než o chuť ide o podmienky farmárov
19. 5. 2021 8:12
Najnovšia epizóda Podgastu je o káve. Nielen o príprave a podávaní, ale aj o pražení a ekologickej či etickej stránke jej pestovania.
Tomáš Lysý z Iasaiu: Dokument Seaspiracy má výpovednú hodnotu, no treba ho brať s rezervou
Tomáš Lysý z Iasaiu: Dokument Seaspiracy má výpovednú hodnotu, no treba ho brať s rezervou
5. 5. 2021 12:45
Nemusíte sa báť, že sa Čojemu v jeho Podgastoch už minuli všetci hviezdni slovenskí šéfkuchári. Jeden z najlepších zavítal do najnovšej časti.
Vedátor: Vedcom sa podarilo vrátiť uvarené vajce do surového stavu, môže to pomôcť liečiť rakovinu
Vedátor: Vedcom sa podarilo vrátiť uvarené vajce do surového stavu, môže to pomôcť liečiť rakovinu
21. 4. 2021 13:14
Ak ti niečo veľmi chutí, málokedy riešiš prečo. Nie je to však škoda? Najnovší Podgast ti naloží všetky vedecké zaujímavosti a poznatky o jedle, ktoré si doteraz prehliadal.
Pekár Mykola Nevrev: Kváskový chlieb ti pomôže schudnúť, ale je v tom háčik
Pekár Mykola Nevrev: Kváskový chlieb ti pomôže schudnúť, ale je v tom háčik
14. 4. 2021 15:31
Hosťom najnovšieho Podgastu je pekársky zjav Mykola Nevrev pôvodom z Ukrajiny. Jeho chlieb si mohol ochutnať v bistre Fach, no ak nemáš obe ruky ľavé, naučí ťa piecť rovnako dobrý aj vlastný.
Eva a Dominika z Balans Bistra: Nepoužívame Beyond Meat, pretože k nám lieta cez pol sveta
Eva a Dominika z Balans Bistra: Nepoužívame Beyond Meat, pretože k nám lieta cez pol sveta
7. 4. 2021 13:16
Hosťkami najnovšieho Podgastu sú sestry Eva a Dominika, majiteľka a čašníčka z jedného z najobľúbenejších vegánskych podnikov v Bratislave.
Lucia Huong z Phočkárne: Bun Bo Nam Bo nie je všade také populárne ako v Bratislave
Lucia Huong z Phočkárne: Bun Bo Nam Bo nie je všade také populárne ako v Bratislave
24. 3. 2021 18:43
Vietnamská kuchyňa je nová pizza, resp. kebab: zahraničné jedlo, ktoré si na Slovensku našlo cestu do sŕdc nielen ľudí, ktorí radi skúšajú niečo nové a exotické, ale aj tých konzervatívnejších.
Matej Selassie Slažanský: Uvažoval som, že začnem nakrúcať foodblogerské videá z ciest
Matej Selassie Slažanský: Uvažoval som, že začnem nakrúcať foodblogerské videá z ciest
12. 3. 2021 11:33
Nová epizóda Podgastu je opäť z kategórie „celebritný hosť rozpráva o svojej obľúbenej téme, na ktorú sa ho málokedy pýtajú – o jedle“.
Podgast špeciál s Kubom Lužinom: 10 najlepších bratislavských burgerov
Podgast špeciál s Kubom Lužinom: 10 najlepších bratislavských burgerov
3. 3. 2021 14:28
My vieme, Podgast v roku 2021 vychádza každý druhý týždeň… to sa však netýka špeciálnych epizód. Prvá z nich prináša dlhoočakávaný update rebríčka najlepších bratislavských burgerov.
Martin Miklošík z Bistronomy: Testovali sme, ako náš langoš zvládne donášku, ochutnali sme ho až po pol hodine
Martin Miklošík z Bistronomy: Testovali sme, ako náš langoš zvládne donášku, ochutnali sme ho až po pol hodine
24. 2. 2021 8:35
V druhej časti Podgastu v novej sezóne foodblogger Čoje privítal Martina Miklošíka, šéfkuchára nového a medzitým už jedného z najlepších bratislavských podnikov Bistronomy.
Veronika Cifrová Ostrihoňová: Neviem dobre variť, ale viem dobre jesť
Veronika Cifrová Ostrihoňová: Neviem dobre variť, ale viem dobre jesť
10. 2. 2021 10:57
Podgast je späť! A prvá epizóda novej sezóny začína hosťkou, ktorú netreba nikomu predstavovať.
Lukáš Hejlík: Keď chcem cudzinca zoznámiť s českým jedlom, vezmem ho na kulajdu
Lukáš Hejlík: Keď chcem cudzinca zoznámiť s českým jedlom, vezmem ho na kulajdu
30. 12. 2020 14:06
Na záver roku 2020 tu máme skutočnú podcastovú špecialitu. Rozhovor najpočúvanejšieho slovenského foodpodcastera Čojeho s najpočúvanejším českým foodpodcasterom Lukášom Hejlíkom.
Vianoce s Demotiváciom: Na štedrú večeru sa u nás vždy jedávali najlacnejšie rybie prsty
Vianoce s Demotiváciom: Na štedrú večeru sa u nás vždy jedávali najlacnejšie rybie prsty
24. 12. 2020 13:38
Tiež je vám blbé sláviť pokojné a šťastné Vianoce, ako keby okolo nás stále nezúril príšerný rok 2020? Mysleli sme si to. Preto vám na Štedrý deň prinášame slovenského kráľa sarkazmu.
Vojtech Vegh: Zero Waste varenie? Vňať mrkvy chutí výraznejšie než mrkva samotná
Vojtech Vegh: Zero Waste varenie? Vňať mrkvy chutí výraznejšie než mrkva samotná
17. 12. 2020 10:35
Vianoce sú v našich končinách sviatkami hojnosti a prejedania sa. To našej planéte nerobí dobre. Našťastie sú spôsoby, ako si dopriať viac a pritom nespotrebovať viac.
Barbora z Le Miam: U nás doma pred Vianocami pečú iba babičky, slovenské koláče až tak neobľubujem
Barbora z Le Miam: U nás doma pred Vianocami pečú iba babičky, slovenské koláče až tak neobľubujem
9. 12. 2020 15:10
Kto by si nedal pred Vianocami Podgast, v ktorom o svojich skúsenostiach s pečením a cukrárstvom porozprávala majiteľka jednej z najlepších bratislavských patisserii?
Bratislava Whisky Club: Japonská whisky chytila vlnu popularity, ľudia ju vykúpili a teraz sa minuli zásoby
Bratislava Whisky Club: Japonská whisky chytila vlnu popularity, ľudia ju vykúpili a teraz sa minuli zásoby
2. 12. 2020 14:33
Nová časť Podgastu je opäť o alkohole a jej súčasťou sú opäť aj degustácie hosťa s moderátorom, ktorých vtipnosť rastie najmä s postupujúcim časom.
Simona zo Silných rečí: Koložvárska kapusta? To musíš jesť, aby si o tom dokázal nerozprávať
Simona zo Silných rečí: Koložvárska kapusta? To musíš jesť, aby si o tom dokázal nerozprávať
25. 11. 2020 15:39
Najnovší Podgast je opäť plný humoru a zábavy. Aj moderátor Čoje v ňom má pri svojej hosťke, stand-up komičke Simone, občas čo robiť, aby sa nesmial na plné ústa.
Peter Slačka z Barozy: “Ešte raz a máš padáka,” povedal mi môj chef v Austrálii a odvtedy mi išla karta
Peter Slačka z Barozy: “Ešte raz a máš padáka,” povedal mi môj chef v Austrálii a odvtedy mi išla karta
18. 11. 2020 15:50
Tradičná slovenská a bratislavská kuchyňa je dnes v Bratislave v kurze, siaha po nej dokonca čoraz viac fine-dining podnikov. Jeden z prvých šéfkuchárov, ktorí ju tu začali variť, je Peter Slačka z Barozy.
Alex z kaviarne Black: Výberová káva nie je iba o chuti, ale aj o udržateľnom a sociálne spravodlivom pôvode
Alex z kaviarne Black: Výberová káva nie je iba o chuti, ale aj o udržateľnom a sociálne spravodlivom pôvode
11. 11. 2020 16:45
Kto z vás má už plné zuby domácej kávy popri home officoch, prednáškach a hodinách cez Zoom? Chodíte si občas po naozaj poriadnu do pohárika so sebou a tešíte sa, až kaviarne opäť otvoria?
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík
28. 2. 2024 17:00
Dlho sme v Podgaste nemali špeciál o pive. Po pivnom nadšencovi, exvaričovi, blogerovi a výčapníkovi tentoraz k nám do štúdia zavítal šéf združenia výrobcov piva a sladu.