Hotové uvarené jedlo je jedna vec, no čo kvalita surovín, z ktorých ho pripravujete? Vypočujte si, podľa čoho posudzovať mlieko, mäso, pečivo, ale aj alkohol. Poradí vám na slovo vzatý odborník.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.
Sleduj Podgast na Refresheri.
- Aké ťažké je vyhľadávať a zháňať si naozaj zdravé a poctivé slovenské potraviny.
- Podľa čoho zistíš, či sú tvoje mlieko, pečivo, mäso alebo alkohol naozaj kvalitné.
- Prečo výraz „geneticky modifikované potraviny“ automaticky neznamená niečo zlé.
Peter Wetzler je učiteľ biológie a vedy, ktorý sa rozhodol, že Slovensko prostredníctvom svojho Instagramu naučí vyhľadávať, rozoznávať, kupovať a používať kvalitné slovenské lokálne suroviny a potraviny. Odvtedy chodí po Slovensku a mapuje tradičných farmárov a chovateľov, ochutnáva ich výrobky a svoj zážitok sprostredkúva svojim followerom. Čoje ho vyspovedal v najnovšej časti Podgastu, ktorý vyšiel v spolupráci s Kukkonia. Dozvieš sa tak, ako vybrať kvalitné mäso, pečivo či mlieko, ale aj mnoho ďalších zaujímavostí.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.