Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2021, 16:05
Čas čítania 2:25
Martin Mičuda

Boli sme si pozrieť novú Fabiu a spoznali sme jej cenu. Bude opäť najpredávanejšia na Slovensku?

Boli sme si pozrieť novú Fabiu a spoznali sme jej cenu. Bude opäť najpredávanejšia na Slovensku?
Zdroj: REFRESHER/MARTINZMARTINA
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FABIA ŠKODA
Uložiť Uložené

Nová Škoda Fabia má na Slovensku za sebou svoju výstavnú premiéru, na ktorej sme nemohli chýbať.

Len začiatkom mája sme spoznali jednu z najväčších automobilových noviniek roka a medzičasom si už stihla odkrútiť aj svoju slovenskú premiéru. Reč je o novej, v poradí 4. generácii Fabie, ktorú sme mali možnosť v uplynulých hodinách vidieť už aj naživo. Škoda nám totiž svoj dlhodobo najúspešnejší model priniesla priamo do Bratislavy, pričom sme sa s ním mohli nielen detailne zoznámiť, ale aj spoznať jeho oficiálnu slovenskú cenu.

Tá sa začína na sume 11 760 €, za ktorú dostaneš výbavu Active s motorom 1,0 MPI 48 kW/65 koní, päťstupňovou manuálnou prevodovkou a bohatou základnou výbavou – LED svetlomety na oboch koncoch, asistent núdzového brzdenia, udržiavanie v jazdných pruhoch alebo centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním či infotainment Swing so 6,5“ farebným displejom, technológiou Bluetooth a dvojicou USB-C konektorov.

Škoda, Fabia,
Zdroj: REFRESHER/MARTINZMARTINA

Nad výbavou Active stojí doposiaľ najobľúbenejší a najpredávanejší stupeň Ambition s cenou od 12 560 €. Ten do výbavy následne pridáva asistent rozjazdu do kopca, elektrické ovládanie okien vpredu i vzadu, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, funkciu SmartLink či manuálnu klimatizáciu s peľovým filtrom.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30


Najvyšší výbavový stupeň Style sa začína na sume 14 760 €. Ten je dostupný od agregátu 1.0 MPI 59 kW/80 koní a vyššie, pričom do výbavy ďalej pridáva 16" disky z ľahkej zliatiny, svetelný, dažďový a parkovací senzor, predné hmlové svetlomety, vyhrievaný multifunkčný volant, 2-zónovú automatickú klimatizáciu, náladové LED osvetlenie interiéru alebo napríklad 8“ infotainment Bolero.

Samozrejme, následne nechýba hneď niekoľko príplatkových položiek výbavy – vyše 10" digitálne budíky, 9,2" infotainment Amundsen, systém bezkľúčového prístupu a štartovania, parkovacia kamera s ostrekovačom, vyhrievané čelné sklo, bezdrôtový SmartLink s podporou Apple CarPlay/Android Auto, predné parkovacie senzory, až 18" disky či možnosť voľby dvojfarebného lakovania.

Škoda, Fabia,
Zdroj: REFRESHER/MARTINZMARTINA
Domov
Zdieľať
Diskusia