Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2021, 14:46
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš TASR

Herák dnes definitívne prichádza o 5-tisícový plat poslanca pre obvinenia zo sexuálneho obťažovania maloletých dievčat

NEWS JÁN HERÁK
Uložiť Uložené

Exposlanec odchádza z parlamentu vzhľadom na viaceré obvinenia zo sexuálneho obťažovania maloletých. Prípadom sa zaoberá polícia.

Ján Herák od pondelka už nie je poslancom Národnej rady, potvrdila predsedníčka Mandátového a imunitného výboru NR SR Anna Andrejuvová. Herák podľa jej slov doručil rozhodnutie o vzdaní sa mandátu v pondelok a tým mu mandát zanikol.

Proces odchodu poslanca bol rozpačitý. Najprv všetci očakávali, že odíde hneď po tlačovke, na ktorej oznámil svoj koniec v politike. Herák potom hovoril, že sa vzdá mandátu k 30. júnu, s argumentom, že má v pláne dotiahnuť do konca svoju prácu a odovzdať agendu. 


Heráka zvolili ľudia do parlamentu za hnutie OĽaNO. Začiatkom júna oznámil, že sa vzdáva mandátu v súvislosti s medializovanými informáciami o jeho obvinení zo sexuálneho zneužitia viacerých maloletých dievčat. Svoje rozhodnutie oznámil v čase, keď polícia obnovila trestné stíhanie vzhľadom na ďalší prípad. Pri prvom obvinení ešte osobnú zodpovednosť nevyvodil, len sa vzdal členstva v klube OĽaNO. Vzdaním sa mandátu chce podľa vlastných slov chrániť rodinu, obvinenia odmieta.

Domov
Zdieľať
Diskusia