Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2021, 17:31
Čas čítania 0:43
Kamila Šebestová

Mladým Američanom nestačí ani 100 000 dolárov ročne, žijú vraj od výplaty do výplaty

Mladým Američanom nestačí ani 100 000 dolárov ročne, žijú vraj od výplaty do výplaty
Zdroj: Unsplash/Joshua Rondeau/volně k užití
NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Americkí mileniáli sa sťažujú. Plat vo výške stotisíc ročne im vraj nestačí, žijú údajne od výplaty do výplaty.

Americkí mileniáli sú nespokojní so svojím platom. Až 60 percent z nich tvrdí, že žije od výplaty do výplaty. Pritom zarábajú okolo 100 000 dolárov ročne, čo je v prepočte približne 84 000 eur. Mnohí z nich chcú žiť pohodlne a nákladne, no pri ročnom plate vo výške 100 000 dolárov sa cítia konštantne bez peňazí.

Na výskume spoločnosti LendingClub sa zúčastnilo 28 000 mladých Američanov. Podľa denníka Insider rozhoduje aj životný štýl. Často ide o ľudí, ktorí chcú žiť „na vysokej nohe“, no nezarábajú ešte toľko, aby si to mohli dovoliť. Je pre nich ťažké šetriť si peniaze a narábať so svojím platom. Celý život mohli veľa utrácať, no zrazu si nevedia svoje financie rozvrhnúť a kontrolovať sami. Preto naozaj žijú od výplaty do výplaty. 

Na druhej strane je podľa ekonómov v hre aj hodnota peňazí. Suma stotisíc dolárov ročne podľa nich už nie je to, čo bývala. Dnes sa ľudia, ktorí zarábajú stotisíc ročne, považujú za strednú triedu. Pokiaľ musí mladý človek splácať vysokoškolskú pôžičku, platiť nájom a prípadne ešte živiť dieťa, naozaj si musí financie dobre manažovať. V porovnaní so Slovenskom sa nám však život amerických mileniálov od výplaty do výplaty pri ich plate zdá prinajmenšom vtipný. 

Odporúčané
Maďarská vláda môže deťom na školách zakázať čítať Shakespeara, jeho diela totiž zobrazujú homosexualitu Maďarská vláda môže deťom na školách zakázať čítať Shakespeara, jeho diela totiž zobrazujú homosexualitu 21. júna 2021, 11:40
Domov
Zdieľať
Diskusia