Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2021, 22:13
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová

Muž s 39 manželkami zomrel. Jeho ženy ho odmietli pochovať, tvrdia, že ešte môže vstať z mŕtvych

Muž s 39 manželkami zomrel. Jeho ženy ho odmietli pochovať, tvrdia, že ešte môže vstať z mŕtvych
Zdroj: Unsplah/Samantha Gades/volně k užití
NEWS SEXUALITA VZŤAHY
Uložiť Uložené

V sekte ho považovali za boha. Jej stúpencov budú teraz pravdepodobne viesť Zionovi synovia.

Vodca indickej kresťanskej sekty Ziona Chana v nedeľu zomrel. Smúti za ním 39 manželiek, 94 detí a 33 vnúčat, ktoré dúfajú, že Ziona ešte vstane z mŕtvych. Práve preto ho odmietli pochovať. Pre jeho rodinu a ďalších 2 500 členov sekty bol Ziona bohom. 

V jeho polygamnom združení Chana Pawl môžu mať muži viac manželiek, ženy však môžu mať len jedného muža. Jeho členov vedú k organizovanosti, pracovitosti a dobrovoľníckej činnosti. Podľa portálu Vice News sa oblasť indického Mizoramu stala vďaka tejto sekte veľmi populárnou turistickou destináciou. Ľudia tam cestovali, aby na vlastné oči videli jednu z údajne najväčších rodín na svete. 

Rodina Zionu Chanu.
Rodina Zionu Chanu. Zdroj: Twitter/@furcoisorin


O rodine kolovali klebety, že manželky vodcu sekty s ním mali sex len kvôli tomu, aby sa dostali do médií. Ziona Chana však až taký otvorený médiám nebol, dlho viedol pokojný život v súkromí. Podľa novinára, ktorý s ním spolupracoval, bol Ziona vo všeobecnosti tichý človek, ktorý odmietal dávať rozhovory. O rodinu sa však dlhodobo zaujímali médiá, vyšlo o nej veľmi veľa článkov. 

Sektu Chana Pawl založil v 40. rokoch minulého storočia Zionov starý otec. Po smrti Zionu ju budú pravdepodobne viesť jeho dvaja synovia. Ziona Chana opustil svet v 76 rokoch, údajne pre problémy so žalúdkom. Stúpenec jeho sekty vylúčil, že by zomrel na koronavírus.

Odporúčané
VIDEO: Prezidentka v príhovore v angličtine vyzdvihla dôležitosť očkovania. Vypočuj si, ako sa jej zlepšila výslovnosť VIDEO: Prezidentka v príhovore v angličtine vyzdvihla dôležitosť očkovania. Vypočuj si, ako sa jej zlepšila výslovnosť 15. júna 2021, 15:06
Domov
Zdieľať
Diskusia