Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2021, 15:06
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

VIDEO: Prezidentka v príhovore v angličtine vyzdvihla dôležitosť očkovania. Vypočuj si, ako sa jej zlepšila výslovnosť

POLITIKA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka vystúpila na tohtoročnom Globsecu v Bratislave.

Globsec je nepolitická mimovládna organizácia, ktorá každoročne usporadúva bezpečnostné fóra. V Bratislave dnes na úvod prehovorila prezidentka Zuzana Čaputová. V príhovore sa zamerala na to, aby sa štáty EÚ a NATO poučili z pandémie koronavírusu.

Dôležité podľa nej je, aby si krajiny vedeli vymieňať informácie týkajúce sa nových nebezpečenstiev a v konečnom dôsledku zaujali jednotný prístup k veci. Okrem iného zdôraznila aj dôležitosť prevencie, ktorou sa lepšie pripravíme na nastávajúce krízy. Ako príklad prevencie uviedla vakcínu proti ochoreniu covid-19.

Vzhľadom na to, že prezidentka si nebola istá kvalitou svojej angličtiny, po vstupe do úradu začala navštevovať kurzy cudzieho jazyka. „Prezidentka má osobného lektora a za lekcie s ním si platí osobitne z vlastných prostriedkov,“ povedal pre Refresher hovorca prezidentky Martin Strižinec. Jej výslovnosť angličtiny na Globsecu si môžeš porovnať napríklad s prejavom zo septembra 2020, ktorý predniesla počas 75. valného zhromaždenia OSN.

Odporúčané
Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať 22. apríla 2023, 9:00

Vo svojom dnešnom prejave spomenula aj bieloruského novinára Ramana Prataseviča, ktorý bol dlhodobým odporcom režimu prezidenta Alexandra Lukašenka, ale po tom, ako novinára zatkli úrady, ho na videách a nedávnej tlačovej konferencii začal podporovať. Sám seba označuje za vinného z organizovania protestov. Jeho blízki si myslia, že do týchto tvrdení ho nútia násilím. Akt Bieloruska už odsúdili v NATO i v EÚ.

Prejav prezidentky sa začína v 48. minúte

Domov
Zdieľať
Diskusia