Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2021, 10:16
Čas čítania 1:00
Richard Balog

Tohtoročné leto je v znamení veľkých módnych spoluprác. Dior predstavuje kolekciu so značkou Sacai pre moderných mužov

Tohtoročné leto je v znamení veľkých módnych spoluprác. Dior predstavuje kolekciu so značkou Sacai pre moderných mužov
Zdroj: Dior
MÓDA DIOR
Uložiť Uložené

Spojenie, ktoré sme neočakávali, ale urobilo nám radosť. Návrhársky tandem v zložení Kim Jones a Chitose Abe predviedol svoje majstrovstvo v plnej kráse.

Módny svet sa v priebehu posledných rokov výrazne zmenil a okrem toho, že už nie je len pre vyvolených, prináša čoraz väčšie množstvo zaujímavých spoluprác – často z úplne odlišnej sféry. Najnovšie nás o tom presvedčil návrhár Kim Jones, ktorý spojil sily s Chitose Abeovou a vytvorili kolekciu plnú kultúrnych protikladov

Jednotlivých 57 návrhov vrátane luxusných doplnkov predstavili pod hlavičkou Dior x Sacai a na pulty predajní sa dostanú už v závere roka. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Ako sme už načrtli, kolekcia obsahuje ready-to-wear časť aj doplnky vrátane cestovných tašiek, klobúkov, baretiek alebo zlatých šperkov. Väčšina modelov je v čierno-bielom vyhotovení a nesie jasný rukopis oboch vyššie spomínaných návrhárov. Ide o spojenie rozličných kultúr a dedičstiev veľkých značiek, z ktorých čerpali inšpiráciu rovnako Kim Jones aj Chitose Abe.

Príjemným detailom sú kvetinové vzory značky Dior na látkach sacai, ako napríklad na recyklovanom japonskom denime alebo ručne tkanom vlnenom šále. Fanúšikom francúzskeho módneho domu určite neunikne ani ikonický Saddle bag v rôznych farbách aj veľkostiach. Nás osobne najviac zaujali letecké MA-1 bundy z technických materiálov a taktiež kontrastné topánky. 

Odporúčané
10 najlepších high fashion siluet tenisiek. Vychutnaj si model Louis Vuitton za tisícku aj extravagantné Balenciagy   10 najlepších high fashion siluet tenisiek. Vychutnaj si model Louis Vuitton za tisícku aj extravagantné Balenciagy 12. apríla 2023, 11:00

V rozhovore pre web WWD povedal Kim Jones nasledujúce: „Obchod sacai je jednou z mojich prvých zastávok vždy, keď som v Japonsku. Obdivujem Chitose Abeovú a myslím si, že patrí medzi najlepšie návrhárky na svete. O spolupráci sme sa rozprávali ešte v čase, keď som pracoval pre značku Louis Vuitton, a teraz sa to konečne podarilo.“

Teraz si už vychutnaj detailnú galériu a v komentároch sa s nami môžeš podeliť aj o svoj názor na túto kolekciu na obdobie jeseň/zima 2021. 

DiorDiorDiorDior
Zobraziť galériu
(18)
Odporúčané
Toto sú momentálne najzaujímavejšie topánky pre mužov, ktorých už omrzeli tenisky Toto sú momentálne najzaujímavejšie topánky pre mužov, ktorých už omrzeli tenisky 13. júna 2021, 13:36
Domov
Zdieľať
Diskusia