Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2021, 16:42
Čas čítania 0:50
Kamila Šebestová

Putin chce s Bidenom nadviazať dialóg. Prednedávnom pritom tvrdil, že vzťahy medzi USA a Ruskom nikdy neboli také zlé ako dnes

NEWS JOE BIDEN RUSKO SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident chce s americkým prezidentom obnoviť kontakty a nadviazať dialóg. Ešte prednedávnom však tvrdil, že Joe Biden je karierista, ktorý sa radikálne líši od exprezidenta Donalda Trumpa.

Ruský prezident Vladimír Putin dnes v zatiaľ neodvysielanom rozhovore prezradil, že by chcel budúci týždeň na stretnutí s Joeom Bidenom obnoviť osobné kontakty. Plánuje tiež nadviazať dialóg o otázkach spoločného záujmu. Povedal to podľa agentúry TASS v rozhovore pre reláciu Moskva. Kremeľ. Putin.

„Je potrebné obnoviť naše osobné kontakty, vzťahy, nadviazať priamy dialóg, vytvoriť skutočne fungujúce mechanizmy komunikácie v oblastiach spoločného záujmu,“ odpovedal prezident Putin na otázku, aké má očakávanie od schôdzky s americkým prezidentom.

Za oblasti spoločného záujmu USA a Ruska Putin považuje strategickú stabilitu, regionálne konflikty, opatrenia na ochranu prírody a životného prostredia a taktiež hospodársku spoluprácu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia