Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. júna 2021, 19:42
Čas čítania 0:51
Kamila Šebestová

VIDEO: Dovolenkári sa zľakli, na pobreží chorvátskeho ostrova Korčula sa objavil obrovský žralok

VIDEO: Dovolenkári sa zľakli, na pobreží chorvátskeho ostrova Korčula sa objavil obrovský žralok
Zdroj: Pexels/Vova Krasilnikov/volně k užití
NEWS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Žralok sa bezradne vlnil v plytkej vode, nikoho nenapadol. Chorvátom sa podarilo zachytiť ho na video.

Dovolenkárov v populárnej chorvátskej destinácii Korčula zaskočil takmer dvojmetrový žralok modrý, ktorý v piatok zavítal k pobrežiu do plytčiny. Žralok nikomu neublížil, v plytčine uviazol a snažil sa dostať späť do mora. Prekvapení ľudia si ho okamžite natáčali a fotili. Prítomnosť žraloka modrého v takejto blízkosti je totiž veľmi vzácna. 

Podľa portálu Total Croatia News žralok modrý napáda ľudí len veľmi zriedkavo, takže sa ho dovolenkári nemusia báť. 

„Žraloky zriedkavo priplávajú k pobrežiu, no majú na to niekoľko dôvodov. Jedným z nich je hľadanie obživy, ďalším je čistenie sa od parazitov. K pobrežiu sa približujú aj vtedy, keď sa rozmnožujú,“ povedal morský biológ Petar Kružić portálu RTL.

Odporúčané
Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) 16. marca 2024, 12:30

Tvrdí, že žralok modrý síce patrí k nebezpečným druhom, no ľudí napáda len veľmi zriedkavo. Podľa neho sú žraloky nebezpečnejšie vtedy, keď v skupine pláva spolu päť alebo šesť jedincov. Pokiaľ je žralok sám alebo v páre, od človeka väčšinou rýchlo odpláva. 

Žraloky pozorovali v Chorvátsku už minulý rok pri ostrove Vis. Je otázne, koľko sa ich ešte vynorí počas letnej dovolenkovej sezóny. 

Odporúčané
Kim Kardashian obliekla auto do rovnakej látky, z ktorej je aj jej nová plyšová kolekcia oblečenia Kim Kardashian obliekla auto do rovnakej látky, z ktorej je aj jej nová plyšová kolekcia oblečenia 13. júna 2021, 7:16
Domov
Zdieľať
Diskusia