Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2021, 9:32
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Priprav sa na extrémne teplo, na Slovensko prichádzajú tridsiatky, tropické dni aj noci

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Okrem tropických dní čakajú podľa SHMÚ Slovensko zrejme aj tropické noci.

Budúci týždeň očakávajú meteorológovia nástup prvej vlny horúčav v tomto roku. Začať by sa mohla už v utorok, prípadne v stredu, a trvať by mala minimálne do konca budúceho týždňa. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na webovej stránke.


Po krátkom ochladení, ktoré príde v nedeľu, sa začne už v prvých dňoch budúceho týždňa otepľovať. „Postupne nás čaká veľmi teplé a suché počasie a pravdepodobne už v utorok zaznamenáme na našom území aj tropický deň,“ skonštatovali meteorológovia. Na oblohe bude len minimum oblačnosti a prakticky žiadne zrážky. Okrem tropických dní čakajú podľa SHMÚ Slovensko zrejme aj tropické noci.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ


Začiatkom júna zažíva podľa SHMÚ Slovensko citeľné oteplenie. Priemerná denná teplota väčšinu prvých dní mesiaca presiahla dlhodobý priemer rokov 1981 až 2010. „Okrem toho, že je v posledných dňoch teplo, je aj pomerne sucho, pretože zrážky, ktoré v prvých dňoch júna spadli (a bolo ich málo), nedokázali vykompenzovať vysoký výpar v tomto období,“ vysvetlili meteorológovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia