Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2021, 8:03
Čas čítania 2:29
Viktor Kniš

Pčolinský hrozí Mikulcovi v komentároch pod statusom: Vidíme sa v utorok, žmurk

NEWS ROMAN MIKULEC
Uložiť Uložené

Brat obvineného Vladimíra Pčolinského sa spojí s Ficom, Kotlebom a Pellegrinim, aby pomohol s odvolaním ministra vnútra. Nestotožnil sa s tým, že mu zatvorili brata.

Minister vnútra Roman Mikulec na Facebooku útočí na Petra Pčolinského zo Sme rodina v súvislosti s informáciou, že koaličný kolega bude hlasovať za jeho odvolanie z funkcie ministra vnútra. Mikulec prirovnáva Pčolinského k nominantom vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho. 

„Pán Pčolinský je predovšetkým v ťažkom konflikte záujmov a blízky vzťah s obvineným mu zjavne bráni zachovať si vo veci objektívnosť. Nemal by sa však v žiadnom prípade uchyľovať k ohováraniu a snahám o zasahovanie do vyšetrovania. Sú to praktiky, ktoré boli blízke predchádzajúcim vládam, a my sme prišli s týmito praktikami skoncovať,“ upozorňuje Mikulec. Minister si myslí, že Pčolinský zabudol, že prišiel do koalície bojovať proti praktikám „našich ľudí“.

Odporúčané
Minister Mikulec nosí 40-tisícový model hodiniek Hublot. Tvrdí, že je to dar a replika Minister Mikulec nosí 40-tisícový model hodiniek Hublot. Tvrdí, že je to dar a replika 8. júna 2021, 12:35

Peter Pčolinský mu odpovedá priamo v komentári pod statusom a na prvý pohľad sa nezdá, že by išlo o dvoch kolegov z jednej koalície. Predseda poslaneckého klubu Sme rodina hrozí koaličnému partnerovi, že už v utorok na mimoriadnej schôdzi parlamentu uvidí, ako sa veci majú.

„Veľmi rád ti to poviem aj do očí a hneď v utorok na schôdzi bude príležitosť. Určite sa chystám aj vystúpiť v rozprave. A vyprosím si tvrdenia, že sa snažím zasahovať do vyšetrovania. Ak máš takú vedomosť, tvojou povinnosťou je dať trestné oznámenie. Vidíme sa v utorok,“ dodáva Pčolinský aj so žmurkajúcim smajlíkom. 

Pčolinský
Zdroj: Facebook/Roman Mikulec

Mikulcovi sa pomstia brat a manželka Vladimíra Pčolinského

Postoj Sme rodina pri odvolávaní Mikulca zatiaľ nie je jednoznačný. Minister práce Milan Krajniak v nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo povedal, že minister vnútra sa stráca v tom, čo sa mu v rezorte deje. „Nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne, tak dobrý minister vnútra nekoná,“ vyhlásil Krajniak. V súvislosti s týmito vyjadreniami by sa malo v pondelok pred schôdzou konať stretnutie Heger – Krajniak – Mikulec. 

Domov
Zdieľať
Diskusia