Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 18:26
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

Futbalový zápas prerušila demolácia elektrárne. Hráči miesto lopty sledovali, ako veže padajú k zemi

Futbalový zápas prerušila demolácia elektrárne. Hráči miesto lopty sledovali, ako veže padajú k zemi
Zdroj: Mike Powell/Getty Images
ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Riadenú demoláciu nariadili majitelia elektrárne, na jej mieste chcú postaviť domy.

V anglickom mestečku Rugeley hrali muži zápas okresného pohára vo futbale, keď ich vyrušila demolácia neďalekej uhoľnej elektrárne. Hráči namiesto lopty sledovali, ako sa štyri chladiace veže dnes už nefunkčnej elektrárne rútia k zemi. Celé dianie si na video natočil jeden z divákov a zavesil ho na Twitter, informuje český portál Aktuálně.

Odporúčané
Toto sú top dámske a pánske trendy v plavkách na rok 2021 Toto sú top dámske a pánske trendy v plavkách na rok 2021 9. júna 2021, 12:48

Zápas prerušila demolácia

Riadenú demoláciu nariadili majitelia elektrárne na nedeľné doobedie. V tom čase prebiehal futbalový zápas na ihrisku vzdialenom len pár stoviek metrov od nej.

Chladiace veže merali viac ako 120 metrov, takže pád mohutných stavieb doslova zastavil zápas. Hráči sa nevedeli prestať na búračku pozerať, po niekoľkých sekundách sa vzniesol oblak dymu a prachu.

Elektráreň v Rugeley zatvorili v roku 2016 po viac ako piatich dekádach fungovania. Pozemok, na ktorom stála, chcú majitelia využiť na výstavbu nízkoenergetických domov.

Domov
Zdieľať
Diskusia