Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2021, 15:59
Čas čítania 2:37
Jakub Paulík

Recenzia: Ako obstáli Warrenovci proti satanistom? V The Conjuring 3 sa pustili do vyšetrovania kliatby

Recenzia: Ako obstáli Warrenovci proti satanistom? V The Conjuring 3 sa pustili do vyšetrovania kliatby
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY THE CONJURING 3
Uložiť Uložené

Schopný horor, ale slabý Conjuring.

Fanúšikovia mainstreamovej vlny hororov sa mali začiatkom mesiaca na čo tešiť. Krátko po tom, ako sa mohli po dlhom pandemickom lockdowne dostať do kín, si premiéru na Slovensku odbila novinka V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu Diabol (The Conjuring: The Devil Made Me Do It).

V tretej časti tejto populárnej série sme mali možnosť v hlavných úlohách znova vidieť Veru Farmigovú s Patrickom Wilsonom, ktorí stvárňujú manželský pár Lorraine a Eda Warrenovcov. 

Prípad z nového Conjuringu týkajúci sa vyháňania démona z 8-ročného Davida a následných udalostí je znova inšpirovaný skutočným príbehom z praxe manželov démonológov. Podľa filmárov sa slávnym vyháňačom diabla podarilo pri  tomto vyšetrovaní naraziť na „najhrozivejší objav ich kariéry“.

Odporúčané
Recenzia: Riders of Justice je ďalšia veľká filmová pecka s Madsom Mikkelsenom Recenzia: Riders of Justice je ďalšia veľká filmová pecka s Madsom Mikkelsenom 3. júna 2021, 13:22

V niečo také sme aj dúfali. Pokiaľ má hororová séria potenciál desiť svojich stálych fanúšikov aj naďalej, je vhodné, aby s každou časťou prichádzala s čoraz výraznejším zlom, ktoré záporáka z predošlej časti ľahko strčí do vrecka. Bohužiaľ, v tomto bode zlyhali.

The Conjuring 3
The Conjuring 3 Zdroj: Warner Bros. Pictures

Po udalostiach z druhej časti z roku 1977, keď Warrenovci bojovali s desivým démonom Valakom zahalenom do habitu mníšky, sa časovo presúvame s hrdinami o 4 roky neskôr. Hneď v úvodnej scéne vidíme to, čo nám ukázali aj upútavky.

Ed s Lorraine sa pokúšajú z malého chlapca dostať démona, no proces vyháňania sa neskončí úplne podľa predstáv. Hororoví nadšenci si určite všimnú, že na začiatku filmu tvorcovia nápadným spôsobom odkazujú na hororovú legendu Exorcista z roku 1973.

Pátranie odhalí, že rodina v dome bola prekliata a prípad by mohol súvisieť so skupinou záhadných satanistov. Okrem toho sa Warrenovci musia na súde vyrovnať s prvým prípadom v USA, keď sa obžalovaný bráni tvrdením, že ho posadol démon.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia