Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2021, 14:34
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Remišová: Keď bude pokračovať vojna s Kolíkovou, zničí to stranu Za ľudí

POLITIKA VERONIKA REMIŠOVÁ ZA ĽUDÍ
Uložiť Uložené

Predsedníčka strany Za ľudí tvrdí, že konflikt s Máriou Kolíkovou a jej podporovateľmi vznikol pre odlišný pohľad na vládnu krízu.

„Chcem mať generálneho manažéra, ktorému môžem plne dôverovať,“ povedala Veronika Remišová v reakcii na to, že odvolala Romana Krpelana. Tvrdí, že tak nespravila účelovo, aby zmenila pomery v predsedníctve. Šéfka strany Za ľudí dodáva, že generálneho manažéra nechcela odvolať cez esemesku, len ho pozvala na stretnutie. Keď neprišiel, odvolala ho cez elektronickú poštu, čo považuje za korektné. Povedala to v relácii Na telo plus s Michalom Kovačičom. 

Veronika Remišová vníma, že problém iniciovala skupina poslancov a členov predsedníctva, ktorí podporujú ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. „Mediálnu vojnu som nezačala ja. Začalo to krídlo pani Kolíkovej,“ povedala Veronika Remišová. Myslí si, že existujú médiá, ktoré v tomto spore pomáhajú Kolíkovej. 

Podľa Remišovej ide o vec, ktorú si treba vybaviť vnútri strany bez toho, aby sa musela na spory prizerať verejnosť. 

Odporúčané
Marcinková zo Za ľudí: Bolo riziko spojiť sa s Progresívnym Slovenskom, antikampaň proti Kiskovi a Trubanovi bola silná (Rozhovor) Marcinková zo Za ľudí: Bolo riziko spojiť sa s Progresívnym Slovenskom, antikampaň proti Kiskovi a Trubanovi bola silná (Rozhovor) 3. júna 2021, 16:30

„Ja som proti Smeru bojovala, pani Kolíková bola vo vláde Smeru,“ tvrdí Veronika Remišová. Myslí si, že pre stranu bude najlepší zmier a jednota. Bola by vraj rada, keby sa frakcia ministerky spravodlivosti rozpustila.

Šéfka Za ľudí tvrdí, že Kolíková bola v čase koaličnej krízy pripravená aj na alternatívu predčasných volieb a vnímala to ako riziko, ktoré bola ochotná podstúpiť. Remišová priamo neodpovedala na otázku, či v čase koaličnej krízy pripúšťala, aby vznikla vláda bez strany Sloboda a solidarita. 

Veronika Remišová
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia