Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2021, 10:20
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Každá žena, ktorú poznám, zažila sexuálne obťažovanie a je to depresívne, tvrdí herečka Keira Knightley

Každá žena, ktorú poznám, zažila sexuálne obťažovanie a je to depresívne, tvrdí herečka Keira Knightley
Zdroj: The Walt Disney Company
NEWS SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené

Herečka Keira Knightley skonštatovala, že táto situácia vo svete plnom sexuálneho obťažovania je depresívna.

Obťažovanie žien, sexuálne násilie aj znásilnenie. Herečka Keira Knightley v novom rozhovore pre Harper’s Bazaar prezradila, že každá žena, ktorú pozná, sa už vo svojom živote stretla so sexuálnym obťažovaním v najrôznejších formách, informuje The Guardian.

Dnes 36-ročná herečka skonštatovala, že táto situácia je depresívna a len ťažko si predstaviť, ako by sa sexuálne obťažovanie mohlo zo dňa na deň zo sveta vytratiť.

„Nepoznám doslova nikoho, kto nebol nejakým spôsobom [sexuálne obťažovaný], či sa pred ňou niekto odhaľoval alebo ju obchytkával, alebo sa jej nejaký chlapík vyhrážal, že jej podreže hrdlo či ju udrie do tváre, alebo čokoľvek. Každý to zažil,“ vysvetlila svoje pocity herečka. Ani ona sama nie je výnimkou, pretože sexuálne obťažovanie mnohokrát zažila na vlastnej koži.

Odporúčané
Bola to legalizovaná banková lúpež, smeje sa Floyd Mayweather zo 100 miliónov dolárov za súboj s Loganom Paulom Bola to legalizovaná banková lúpež, smeje sa Floyd Mayweather zo 100 miliónov dolárov za súboj s Loganom Paulom 7. júna 2021, 19:20

Najviac ju znepokojilo, keď si uvedomila, ako ženy automaticky robia preventívne kroky, aby zabránili prípadnému napadnutiu alebo zneužitiu napríklad pri večernej ceste z mesta späť domov.

Keira Knightley
Zdroj: Disney

Knightley odmieta stereotypy, že ženy musia prekypovať materinským citom a automaticky s mužmi flirtovať, keď to od nich spoločnosť či okolnosti vyžadujú.

Aj z tohto dôvodu by vraj odmietla natočiť film o materstve alebo o nedokonalostiach ľudského tela, ktorý by si vyžadoval intímne a obnažené scény, s mužským režisérom. Takéto scény vraj patria do rúk ženám.

Domov
Zdieľať
Diskusia