Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2021, 21:52
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Kanaďania sú majstri sveta! Napínavý finálový zápas ovládli až po predĺžení

Kanaďania sú majstri sveta! Napínavý finálový zápas ovládli až po predĺžení
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
ŠPORT MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vo finálovom zápase nechýbali ani ostrejšie súboje, agresivita a najmä vytrvalosť na oboch stranách.

Finálové zápasy rozhodujú o všetkom, a tak často bývajú o taktizovaní, vyčkávaní a trpezlivosti. Inak to nebolo ani vo finálovom súboji hokejových majstrovstiev sveta v Rige, kde si sily zmerali výbery Kanady a Fínska.

Kanada chcela napraviť svoje zaváhania zo základnej skupiny, keď to v jednej chvíli vyzeralo, že ani nepostúpi do štvrťfinále, zatiaľ čo Fíni chceli svojím herným prejavom zopakovať víťazstvo z minuloročného šampionátu a pripísať si na svoje konto ďalší titul.

hokej
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Fíni sa v prvej tretine rozbehli lepšie ako Kanaďania, keď v 8. minúte otváral skóre Ruohomaa a mužstvo zo severu udržalo náskok až do konca úvodného dejstva. Obe reprezentácie pomaly zvyšovali intenzitu napádania aj agresívneho herného prejavu, čo sa prejavilo najmä v prípade kanadského mužstva, ktorému sa z hokejky Comtoisa podarilo v druhej tretine vyrovnať na 1 : 1.

Zápas sa lámal v záverečnom dejstve, keď sa do vedenia opäť dostali Fíni vďaka gólu Lindbohma, ale radosť trvala len sedem minút. Hrdina súboja Kanaďan Comtois si na konto pripísal asistenciu na vyrovnávajúci gól, o ktorý sa postaral Henrique, a tak zápas smeroval do predĺženia.

V predlžení sa napokon majstrami sveta stali Kanaďania. V predĺžení sa im podarilo dostať do prečíslenia, kde si dvaja Kanaďania vychutnali fínsku obranu aj brankára a Paul už posielal puk do odkrytej bránky.

Odporúčané
Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom 4. júna 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia