Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2021, 11:01
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Legenda Lukáč: Nelietajme v oblakoch, výhra s Ruskom bol zázrak a za takýto titul majstrov sveta by som sa hanbil

ŠPORT MS V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská reprezentácie schytala od Vincenta Lukáča dávku kritiky za predvedenú hru aj reakcie verejnosti, ktoré vyvolala.

Slovenská reprezentácia predviedla na majstrovstvách sveta v Rige sympatické výkony, ktoré nezatienili ani vyššie prehry a vypadnutie vo štvrťfinále s výberom USA. Vo všeobecnosti si hokejisti od ľudí na sociálnych sieťach vyslúžili pochvalu a uznanie, ale legenda slovenského hokeja Vincent Lukáč nemal z predvedených výkonov dobrý pocit, informuje Šport24.

„Pred šampionátom som totiž hovoril, že keď sa nám s mladým tímom podarí niečo uhrať, budeme hovoriť o úspechu, a keď nie, tak sa bude skloňovať zbieranie skúseností,“ vysvetlil Lukáč, podľa ktorého hokejový zväz reaguje na naše výkony alibisticky.  

hokejslovensko
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Tohtoročné majstrovstvá sveta by vraj ani neoznačil ako svetový šampionát. „To bol turnaj mladých hráčov. Hanbil by som sa po ňom hovoriť, že som majster sveta,“ nešetril kritikou Lukáč. „V posledných troch zápasoch so Švédskom, s Českom a USA sa jednoznačne ukázalo, kam patríme, a povedzme si na rovinu, že na viac nemáme,“ hromžil dvojnásobný majster sveta. Výhra s Ruskom bola vraj zázrak.

Odporúčané
Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom 4. júna 2021, 9:30

Lukáč síce tvrdí, že pre mladých hráčov predstavuje šampionát cenné skúsenosti do budúcnosti, ale vraj po takýchto výkonoch netreba lietať v oblakoch. Nie nadarmo podľa neho vypadli postupujúci z našej skupiny hneď vo štvrťfinále.

Tréner Craig Ramsay vraj zostáva pri kormidle reprezentácie len preto, že za ním stojí Miroslav Šatan a celý hokejový zväz. „Nikto iný by to neustál, ale on má za sebou Šatana a všetci sú ticho,“ konštatuje bývalý hokejista. Vraj možno budeme o rok oslavovať, že sme skončili siedmi po tohtoročnej ôsmej priečke.

Domov
Zdieľať
Diskusia