Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2021, 18:23
Čas čítania 0:49
Adam Novosad TASR

Od ženy z Trenčianskeho kraja vylákal 282-tisíc eur podvodník vydávajúci sa za amerického vojaka na tajnej misii

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Žena podvodníkovi poslala viac ako 280-tisíc eur na viacero účtov ako poplatok za prevzatie balíka.

Viacero obyvateľov Slovenska sa v posledných mesiacoch dalo nachytať podvodníkmi, ktorí od nich chceli vylákať peniaze. Aj keď polícia pravidelne varuje verejnosť, aby nenaleteli na príbehy o ľuďoch v núdzi, žena z Trenčianskeho kraja napriek tomu sadla na lep neznámemu páchateľovi, ktorý predstieral, že patrí do americkej armády.

So ženou si začal dennodenne písať, a tak si u nej vybudoval dôveru. „Začiatkom roka doposiaľ neznámy páchateľ vystupujúci ako príslušník americkej armády pôsobiaci v tajnej misii sa prostredníctvom sociálnej siete náhodne skontaktoval s paňou, s ktorou boli v dennom písomnom kontakte, čím si získal jej dôveru,“ uvádza polícia.

PZ SR
Zdroj: PZ SR

Medzitým žene nahovoril, že z titulu tajnej misie jej zaslal balík, ktorý mala prevziať, avšak s prevzatím zásielky sa spájali vymyslené vysoké poplatky. Neznámy páchateľ preto od ženy vylákal peniaze v rôznych sumách, ktoré si dal poslať na viacero účtov. „Žene bola spôsobená škoda v celkovej výške najmenej 282 000 eur,“ konštatujú policajti na sociálnej sieti Facebook.

Domov
Zdieľať
Diskusia