Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2021, 14:53
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Zaočkovaní majú prednosť. V Bratislave pozastavia vakcináciu prvou dávkou, očkovacia turistika bude pokračovať

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Lekár bratislavskej župy informuje, že Bratislava výrazne spomalí očkovanie pre ľudí, ktorí ešte nemajú prvú dávku vakcíny proti koronavírusu.

Očkovacia turistika na Slovensku bude pravdepodobne pokračovať, minimálne ak ide o obyvateľov hlavného mesta. TV Markíza upozorňuje na slová lekára bratislavskej župy Tomáša Szalaya, podľa ktorého dostanú prednosť pri očkovaní tí, ktorí už majú prvú dávku vakcín Pfizer, Moderna alebo Astrazeneca. Prioritou je podať vakcínu každému podľa odporúčaného časového odstupu. V prípade vakcíny od spoločnosti Pfizer podávajú druhú dávku po štyroch týždňoch, v prípade Astrazenecy po desiatich týždňoch.

Práve pre veľký počet zaočkovaných prvou dávkou budú nezaočkovaní Bratislavčania musieť čakať. Prípadne môžu využiť očkovacie centrá mimo hlavného mesta, v ktorých je záujem oveľa nižší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia