Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. mája 2021, 12:07
Čas čítania 1:19
Viktor Kniš

Cehlárik a Handzuš po zápase s Dánskom: Vieme, kde sme v tabuľke, ale stále potrebujeme bodovať

Cehlárik a Handzuš po zápase s Dánskom: Vieme, kde sme v tabuľke, ale stále potrebujeme bodovať
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
ŠPORT MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovensko dnes čaká náročný zápas s papierovo silnejším Švédskom, ktorému sa však na šampionáne nedarí podľa predstáv.

Slovenská hokejová reprezentácia sa včera v zápase s Dánskom vrátila na víťaznú vlnu. Prvých 50 minút hrali bez gólu a bolo viac-menej isté, že rozhodnúť môže aj jeden gól. Presne sa nakoniec trafil zatiaľ najproduktívnejší hráč šampionátu Cehlárik, ktorý sa výrazne zaslúžil o úspech Slovenska v doterajšom priebehu. 

Piaty zápas na šampionáte bol podľa jeho slov náročný a zároveň dôležitý. „Ostali sme trpezliví počas celého zápasu. Vedeli sme, že Dáni majú dobrú obranu a že sa budú snažiť využiť naše chyby. Tie sme však veľmi nerobili. Z našej strany to bol dobrý tímový výkon,“ povedal pre RTVS útočník prvej formácie Peter Cehlárik. 

Spoluprácu s Cehlárikom ocenil aj tréner Craig Ramsay. Skonštatoval, že ide o veľký talent, ktorý na ľade spraví všetko, čo sa mu povie. „Blokuje strely, bojuje o puk a skóruje,“ skonštatoval tréner slovenskej hokejovej reprezentácie. 

Odporúčané
Budeme hokejoví majstri sveta? Odpovedali nám tí najpovolanejší Budeme hokejoví majstri sveta? Odpovedali nám tí najpovolanejší 26. mája 2021, 17:30

Veľavravný je aj komentár asistenta hlavného trénera Michala Handzuša, ktorý dlhé roky Slovensko reprezentoval. Podľa neho bolo najdôležitejšie, ako si hráči plnili úlohy. 

„Vedeli sme, že musíme byť trpezliví a stále hrať svoju hru. O Dánoch sme vedeli, že dobre bránia a nemajú veľa striel na bránku, preto bolo dôležité hrať trpezlivo, ale aj veľa strieľať a chodiť pred bránku. To nám aj vyšlo. Góly, ktoré padli, boli z predbránkového priestoru. V prvej tretine sme mali viac šancí, ale nepadlo nám to, no stále sme si hovorili, že v tom treba vydržať a hrať celých 60 minút. Všetci hráči dnes plnili úlohy, obetovali sa pre mužstvo. Keď nás Dáni niekedy zatlačili, tak sme to ustáli. Potrebovali sme tri body, máme ich, no sústredíme sa na ďalší zápas. Vieme, kde sme v tabuľke, ale stále potrebujeme bodovať,“ skonštatoval pre RTVS. 

Utočník Dánska priznáva, že počas celého zápasu nevedeli nájsť na Slovákov správny recept. „Slováci hrali veľmi dobre, musíme to priznať. Ťažko sme sa cez nich presadzovali, tlačili nás z pásma preč. Nemohli sme nájsť spôsob, ako to prelomiť,“ cituje Šport.sk slová útočníka Truea. 

Domov
Zdieľať
Diskusia