Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2021, 22:59
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Chelsea zvíťazila vo finále Ligy majstrov. Manchester City porazila najtesnejším rozdielom

Chelsea zvíťazila vo finále Ligy majstrov. Manchester City porazila najtesnejším rozdielom
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT LIGA MAJSTROV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Finále Ligy majstrov prinieslo atraktívny futbal, tvrdé súboje aj stupňujúcu sa nervozitu, pričom na víťaznom konci stála Chelsea.

Vo finále Ligy majstrov sa stretli dva anglické kluby. Na jednej strane stál suverénny šampión anglickej Premier League Manchester City, na tej druhej zase oživená Chelsea. Pep Guardiola si chcel po desiatich rokoch napraviť chuť a opäť získať trofej, ale Thomas Tuchel mal rovnaké ambície.

Zápas sa začal aktívnou hrou oboch strán. Do viacerých šancí sa dostal Timo Werner z Chelsea, lenže raz zakončoval do svojej nohy a inokedy zase triafal mimo. Do šance sa dostal aj Raheem Sterling z City, ale Rudiger mu v poslednej chvíli strelu zblokoval a Mendy v bráne Chelsea ani nemusel zasahovať.

Liga majstrov
Zdroj: TASR/AP

V 42. minúte však dostal výbornú prihrávku do behu Kai Havertz, zanechal za sebou Zinchenka, ktorý nestihol na nábeh zareagovať, a Ederson v bráne City si síce na loptu siahol, ale prepadla zaňho a Havertz zakončoval do prázdnej brány.

Polčasovú prestávku preto musel Pep Guardiola stráviť dohováraním svojim zverencom, aby v druhej polovici ukázali svoje majstrovstvo tak ako v domácej súťaži.

Domov
Zdieľať
Diskusia