Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2021, 9:03
Čas čítania 0:51
Jakub Paulík

Advokátska kancelária v Bratislave odmieta očkovaných ľudí – klientov aj zamestnancov

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Ak si zaočkovaný, do priestorov advokátskej kancelárie podľa ich vyhlášky nevkročíš.

Prominentná advokátska kancelária v Bratislave sa obáva, že by zaočkovaní ľudia mohli bez príznakov prenášať infekčné ochorenie na nezaočkovaných. Z toho dôvodu odmietajú prijímať zaočkovaných klientov a do priestorov kancelárie nemôžu vstúpiť ani zaočkovaní zamestnanci, píše TV JOJ. Vakcína proti ochoreniu covid-19 je pritom jediným spôsobom, ako zamedziť ďalšiemu šíreniu koronavírusu.

„Až do odvolania sa vyhláškou kancelárie, s nepochybne vyššou právnou účinnosťou ako právna účinnosť uznesení vlády SR a vyhlášok úradu verejného zdravotníctva, zakazuje vstup do priestorov kancelárie ľuďom, ktorí sú zaočkovaní proti ochoreniu covid-19. Dôvodom je ochrana zdravia zamestnancov a vedenia spoločnosti,“ uvádza advokátska kancelária vo svojom stanovisku.

Advokátska kancelária si myslí, že v prípade zaočkovaných osôb sa vytvára skupina prenášačov, ktorí nemajú žiadne príznaky ochorenia, a tak koronavírus šíria do okolia bez toho, aby o tom vedeli. Lekár Peter Sabaka však pre TV JOJ vyhlásil, že ide o prekrúcanie faktov.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

„Práve u nezaočkovaných sa veľmi často môžeme stretnúť s asymptomatickým prenášaním ochorenia. My už dnes vieme, že mRNA vakcíny na 90 percent ochránia aj pred asymptomatickým nosičstvom,“ povedal. Postupom advokátskej kancelárie sa má zaoberať revízna komisia Slovenskej advokátskej komory.

V dokumente advokátskej kancelárie sa okrem toho píše, že „vstupom do prevádzky v maske môžete vzbudiť dôvodnú obavu, že ste k nám prišli páchať trestnú činnosť“. Advokátska kancelária sa teda zjavne ohradzuje aj voči noseniu ochranných rúšok a respirátorov.

Domov
Zdieľať
Diskusia