Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. júna 2021, 20:40
Čas čítania 0:47
Martin Mičuda

Mansory spravilo z Audi RS Q8 takmer 800-koňové super-SUV

Mansory spravilo z Audi RS Q8 takmer 800-koňové super-SUV
Zdroj: Mansory
TECH AUDI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MANSORY TUNING
Uložiť Uložené

Renomovaný nemecký úpravca áut prišiel s ďalším extrémnym výtvorom.

Krátko nato, ako Audi svetu ukázalo svoje najbrutálnejšie SUV, sa objavilo hneď niekoľko tuningových úprav. Najnovšie si RS Q8 berie do parády Mansory, ktoré opäť neostáva svojej povesti nič dlžné. Veľké SUV sa dočkalo rozsiahlych optických aj technických zlepšení.


Mohutný exteriér vystupuje po zásahoch ešte agresívnejšie, za čo môže výrazný bodykit z uhlíkových vlákien. Nový je predný aj zadný nárazník, pribudli širšie blatníky a bočné prahy, zatiaľ čo vzadu je ešte rozmernejší strešný spojler, difúzor a netypicky tvarovaná štvorica koncoviek výfuku. Celok stojí na obrovských 24” diskoch Mansory YN.5 obutých do pneumatík 295/30R24 vpredu, respektíve 355/25R24 vzadu.

Mansory, Audi, RS Q8,
Zdroj: Mansory


Rovnako ako vonku, aj vnútri je RS Q8 ladené do čierneho odtieňa, ktorý dopĺňajú kontrastné červené detaily. Kokpit však už nedisponuje toľkými zmenami, pribudlo len výraznejšie a početnejšie zastúpené prešívanie, Alcantara a karbónové dekóry. Samozrejme, chýbať nemôže množstvo plakiet a nápisov Mansory.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30


Srdcom RS Q8 je 4-litrový osemvalec, ktorý už však neprodukuje 441 kW/600 koní, ale až 574 kW/780 koní a rovných 1 000 Nm. Za zdokonalením stoja nové turbodúchadlá, vlastný výfukový systém a modifikovaná riadiaca jednotka podľa vzoru upraveného Audi RS 6. Tieto zlepšenia majú za následok značne lepšie dynamické vlastnosti – akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládne približne 2,5-tonové SUV za 3,3 sekundy, jeho maximálna rýchlosť je 320 km/h.

Mansory, Audi, RS Q8,Mansory, Audi, RS Q8,Mansory, Audi, RS Q8,Mansory, Audi, RS Q8,
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia