Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2021, 11:11
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Po vzore Matoviča býva v neskolaudovanom dome aj poslanec OĽaNO Karol Kučera

NEWS
Uložiť Uložené

Bývalý tenista a súčasný poslanec Národnej rady býva v neskolaudovanom dome, upozornil Nový Čas.

Poslanec parlamentu Karol Kučera z kandidátky OĽaNO, ktorý je verným priaznivcom svojho šéfa Igora Matoviča, býva v neskolaudovanom dome. Na informáciu upozornil denník Nový Čas.

Ide o veľký dom s tenisovým kurtom v obci Svätý Jur. Bývalý tenista a súčasný politik argumentuje tým, že problém vznikol preto, že chce svoje bývanie využívať aj ako miesto, kde bude trénovať mladé talenty. 

„Povoľovací proces je zhruba trikrát náročnejší. Ide o športovo-rekreačné zariadenie, športový areál. Kolaudácia pozostáva z troch častí,“ vysvetlil pre Nový Čas. Stavbu má vraj povolenú, kolaudáciou však neprešla, pretože proces sa naťahuje. Podľa Kučeru to možno bolo dané aj tým, že „veľa cestoval po svete“.

V neskolaudovanej nehnuteľnosti býva približne tri roky a vraj sa nasťahoval preto, aby mu nikto nič neukradol. „Bývame tu tak plnohodnotne približne tri roky, sme v procese kolaudácie, ktorá, pevne verím, bude ukončená v priebehu najbližších mesiacov, ak nie týždňov. Jedným z problémov je tu aj to, že sa tu často kradne, preto nie je ideálne nechávať objekt nestrážený,“ dodáva poslanec Národnej rady. 

Odporúčané
Matovič: Fico šíri opilecké bludy, bojí sa väzenia Matovič: Fico šíri opilecké bludy, bojí sa väzenia 23. mája 2021, 18:30

Hrozí mu pokuta vo výške 500 eur, ktorú podľa svojich slov ochotne zaplatí. Práve šéf OĽaNO Igor Matovič, ku ktorému má Karol Kučera veľmi blízko, mal nedávno podobný problém, keď sa sám priznal k bývaniu v neskolaudovanom trnavskom dome. 

Karol Kučera je podľa poslanca OĽaNO Jána Krošláka tzv. svedkom Igorovým. Potvrdil to v našom rozhovore, pričom podľa Krošláka Kučera podpísal aj medializovaný list na podporu Matoviča v čase odvolávania z postu predsedu vlády. 

Kučera
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia