Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2021, 17:21
Čas čítania 0:49
Kamila Šebestová

Domorodý kmeň uctieval princa Philipa ako boha. Po smrti ho chcú nahradiť princom Charlesom

Domorodý kmeň uctieval princa Philipa ako boha. Po smrti ho chcú nahradiť princom Charlesom
Zdroj: WPA Pool/Getty Images
NEWS BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ RODINA
Uložiť Uložené

Kmeň na ostrove Tanna zahájil sto dní smútku za princom Philipom.

Domorodý kmeň z ostrova Tanna v južnom Pacifiku veril, že anglický princ Philip bol bohom. Úpenlivo sa k nemu modlili a dúfali, že ho ich modlitby ochránia. Podľa portálu Ladbible ich veľmi zasiahla nedávna informácia o jeho smrti a zahájili sto dní smútku. Po jeho smrti sa rozhodli za svojho boha stanoviť jeho nástupcu a syna princa Charlesa.

Nikdy som ho nestretol, no veľmi ma mrzí strata jeho otca. Máme k nemu silné puto,

povedal náčelník kmeňu Kahla. Takisto povedal v rozhovore pre denník Daily Mail, že by chcel, aby princ Charles prišiel navštíviť kmeň a porozprával sa s nimi. 


Ostrovný kmeň poslal kráľovskej rodine video, kde náčelník zdôraznil, aké silné spojenie cíti medzi ostrovom Tanna a Angličanmi. Posiela im odkaz, v ktorom im vyjadruje úprimnú sústrasť. 

Duch princa Philipa opustil jeho telo, no stále žije. Teraz je ešte príliš skoro na to, aby sme vedeli, kde presne sa jeho duša usídli,“ povedal náčelník. „No jeho duch sa k nám vráti a bude s nami žiť.“


Keď sa členovia kmeňa dozvedeli o smrti princa Philipa, boli v šoku. Podľa viacerých zdrojov to veľmi prežívali. Muži zostali ticho a veľa žien sa rozplakalo. Vojvodu z Edinburghu uctievali dlhé roky od jeho návštevy s anglickou kráľovnou v roku 1971. Princ Philip zomrel 9. apríla vo veku 99 rokov. 

Odporúčané
Rytier, letec, vojak aj hráč póla – kto bol princ Philip a čo spravil pre Veľkú Britániu? Rytier, letec, vojak aj hráč póla – kto bol princ Philip a čo spravil pre Veľkú Britániu? 9. apríla 2021, 17:07
Domov
Zdieľať
Diskusia