Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 17:31
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Vdovu po Lučanskom nezavolali na hlasovanie o hodnotiacej správe, ktorá potvrdzuje samovraždu. Právny zástupca predpokladá omyly

Vdovu po Lučanskom nezavolali na hlasovanie o hodnotiacej správe, ktorá potvrdzuje samovraždu. Právny zástupca predpokladá omyly
Zdroj: TASR
NEWS
Uložiť Uložené

Europoslanec Miroslav Radačovský z kandidátky extrémistickej ĽSNS reaguje na medializované informácie o ukončení činnosti komisie, ktorá mala prísť k záveru, že Milan Lučasnký vo väzbe nespáchal samovraždu.

Podľa právneho zástupcu pozostalých po bývalom policajnom prezidentovi Milanovi Lučanskom nemôže hodnotiaca komisia ukončiť svoju činnosť odhlasovaním záverečnej správy, pretože nepozvali jeho najbližšiu rodinu. 

Radačovský: O zasadnutí komisie nás neinformovali, žiadame termín

„O zasadnutí komisie, na ktorej sa má prijať záverečná správa, som ako splnomocnený zástupca rodiny Lučanských, ale ani rodina ako osoby blízke, nebol informovaný a nebolo mne ani im umožnené sa na zasadnutí zúčastniť,“ informuje Miroslav Radačovský – advokát rodiny a europoslanec z kandidátky ĽSNS. 

Radačovský preto popiera medializované informácie o tom, že správa o udalostiach v Ústave na výkon väzby v Prešove z konca decembra je pripravená na zverejnenie. O záveroch z tejto správy informoval napríklad denník SME, podľa ktorého 23-stranový dokument potvrdzuje, že Lučanský spáchal samovraždu.

Radačovský sa odvoláva na štatút komisie, z ktorého vyplýva, že „o zasadnutí komisie, na ktorej sa má prijímať záverečná hodnotiaca správa, vyrozumie komisia blízke osoby obvineného generála Milana Lučanského a umožní týmto sa na zasadnutí zúčastniť“. Právny zástupca rodiny Lučanského preto vyzval predsedu 17-člennej komisie, aby mu poskytol informáciu o ďalšej činnosti komisie. Podľa Radačovského Kotleba omylom na Facebook napísal, že proti správe už hlasoval. 

Keďže rodinu a advokáta na hlasovanie nepozvali, tak tvrdia, že sa ešte nemohlo uskutočniť, a žiadajú, aby im oznámili konkrétny termín. 

Odporúčané
Samovražda Milana Lučanského: správa o jeho smrti vraj čoskoro vyvráti všetky konšpiračné teórie Samovražda Milana Lučanského: správa o jeho smrti vraj čoskoro vyvráti všetky konšpiračné teórie 8. apríla 2021, 8:00

O vyjadrenie sme požiadali aj ministerstvo spravodlivosti, článok aktualizujeme v prípade, že rezort prisľúbené stanovisko doplní. 

Milan Lučanský sa vo väzbe pokúsil o samovraždu, následkom čoho 30. decembra 2020 zomrel. Trestné stíhanie v jeho veciach sa zastavilo a už nikdy sa verejnosť nedozvie, či bol vinný alebo nie. Obvinený bol z korupcie, podľa viacerých svedkov mal zobrať úplatok viac ako 500-tisíc eur. Vinu však popieral. Od jeho smrti spolupracujúci obvinení vypovedali o viacerých trestných veciach, v ktorých sa mal Milan Lučanský angažovať. Týka sa to napríklad 300-tisícovej kauzy batoh alebo kauzy Eco Invest. Lučanského usvedčoval aj František Böhm, ktorého prepustili na slobodu a následne spáchal samovraždu. 

Bývalý policajný prezident sa preslávil ako človek, ktorý bojoval s mafiou a zaslúžil sa o to, že je dnes Mikuláš Černák vo väzení.

Domov
Zdieľať
Diskusia