Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2021, 21:34
Čas čítania 1:24
Viktor Kniš

Lučanský vraj rozdával úplatky v kauze, v ktorej sa mali angažovať aj Fico s Kováčikom, tvrdí svedok

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Spolupracujúci obvinený Bernard Slobodník vypovedal o úplatkoch, ktoré mu podľa jeho slov Milan Lučanský odovzdal v súvislosti s kauzou Eco Invest.

Bernard Slobodník, ktorý je obvinený z účasti v údajnej organizovanej zločineckej skupine N. Bödöra, vypovedal aj proti Milanovi Lučanskému v kauze Eco Invest, ktorá súvisí s ružomberskými papierňami patriacimi finančníkovi Milanovi Fiľovi. Informuje o tom Denník N na základe uznesenia Najvyššieho súdu, ktorým zobrali do väzby obvinených z kauzy Judáš.

Odporúčané
Druhý deň výsluchu Moniky Jankovskej: Koňak s Ficom, 350-tisíc od dedka a 500-eurovky v obálke Druhý deň výsluchu Moniky Jankovskej: Koňak s Ficom, 350-tisíc od dedka a 500-eurovky v obálke 27. novembra 2020, 21:22

15 až 20-tisíc eur

Viacerých hlavných aktérov podľa uznesenia usvedčoval aj František Böhm, ktorý spáchal v noci z piatka na sobotu samovraždu vo vlastnom dome zbraňou v legálnej držbe. Bývalého príslušníka SIS a vysokopostaveného člena skupiny takáčovcov Böhma prepustili z väzby v decembri 2020. 

Najvyšší súd sa však podrobnejšie venuje aj kauze Eco Invest. Lučanský, Slobodník ale aj bývalý špeciálny prokurátor Dušak Kováčik sa mali podľa Slobodníka angažovať v tom, aby dopadla kauza v prospech Milana Fiľa. 

Bývalý šéf národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník vyšetrovateľom ako spolupracujúci svedok popísal, ako mu bývalý policajný prezident priniesol obálku, v ktorej bolo 15 až 20-tisíc eur. Lučanský mal Slobodníkovi dať obálku v čase, keď kauza Milana Fiľa ešte nebola na konci so slovami, aby dobre dopadla. 

Milan Lučanský
Zdroj: TASR/Dano Veselský

O Eco Invest sa mal zaujímať aj Robert Fico

Bernard Slobodník tvrdí, že sa mal o kauzu Eco Invest zaujímať aj súčasný predseda strany Smer-SD Robert Fico, uvádza Denník N.

Ten už v minulosti informoval o výpovedi obvineného exsudcu Vladimíra Sklenku, ktorý vyšetrovateľom tvrdil, že sa o vyšetrenie kauzy Eco Invest zaujímal aj Robert Fico. „On sa mu zahryzol do krku a vlastne stále sa ho dopytoval, z čoho bol pán premiér, ako mi Kočner povedal, tiež nervózny,“ vyhlásil Sklenka vo výpovedi.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Monika Jankovská poprela slová Vladimíra Sklenku, ktorý ponúkol polícii veľmi rozsiahlu výpoveď. Sklenka uviedol, že v kauze Eco Investu sa angažoval aj Fico a on dal za úlohu Jankovskej, aby Milanovi Fiľovi v spore pomohla vyhrať.

Opísala aj konkrétnu situáciu, z ktorej má vplývať, že poznala Milana Fiľa z kauzy Eco Invest aj bez Roberta Fica – po vlastnej línii, a tým pádom jej Fico nedával nič za úlohu. Keď od šéfa Smeru odchádzali vysokopostavení zástupcovia Klubu 500 (vrátane Milana Fiľa) a ona práve čakala pred dverami, Fico ju chcel s nimi zoznámiť, ona sa však zasmiala, že ich už dávno pozná, a tak si spolu išli dať koňak. 

Domov
Zdieľať
Diskusia