Vychýrená zmrzlináreň si za kopček dubajskej zmrzliny pýta 5 €. Majiteľa sme sa pýtali, prečo je suma taká vysoká.
Dubajská čokoláda je už niekoľko mesiacov veľkým trendom. Podnikatelia a prevádzky pridávajú do svojej ponuky produkty s príchuťou dubajskej čokolády a funguje to – dubajské cappuccino, dubajské jahody či dubajské palacinky. Napriek tomu, že cena za tieto produkty je vysoká, ľudia spojenie pistácie, čokolády a kadayif cesta milujú natoľko, že im nevadí si priplatiť.
S príchodom teplejších dní sa otvorili aj zmrzlinárne a, samozrejme, aj oni zaradili do ponuky zmrzlinu inšpirovanú dubajskou čokoládou. Jednou z prevádzok s takouto zmrzlinou je aj I Nonni Gelateria, ktorá sa nachádza na Laurinskej ulici v bratislavskom Starom meste.
Talianska zmrzlináreň sa vo svojich receptúrach snaží priášať „naturálne gelato, bez farbív a pridaných látok“. Viacerých zákazníkov však pobúrila cena, ktorú si pýtajú za jeden kopček zmrzliny.
Jeden kopček zmrzliny s príchuťou virálnej dubajskej čokolády u nich stojí až 5 €, za ktoré si si kedysi mohol dať aj plnohodnotný obed. Niektorým sa cena zdá byť prestrelená a mnohí zákazníci zostali pobúrení. Refresher sa preto spojil s majiteľom I Nonni, aby sme zistili, prečo je táto zmrzlina taká drahá.

„Nami stanovená cena bola použitá z rôznych dôvodov, najprv pre vysokú cenu a kvalitu suroviny a potom pre dlhý čas výroby a montáže. Výroba jednej vane dubajskej čokolády nám trvá asi 4 hodiny a ako jediní to robíme bez polotovarov,“ hovorí majiteľ Peppe, pôvodom z Talianska.
„Príprava je dosť zložitá a preto tá vysoká cena. Tým však neospravedlňujem vysokú cenu iných zmrzlinární, ktoré majú výrobok vyrobený z polotovarov a nízkej kvality, ale za vysokú cenu,“ dodáva.
Túto trendy príchuť najprv predstavil ako limitku, no majiteľ prezradil, že zmrzlina bude dostupná počas celej sezóny, no nebude vždy prítomná vo vitríne kvôli jej náročnej príprave.