Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2021, 19:45
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Jaroslav Naď: Oligarchovia sa tešili, že sa vráti Smerohlas a bude tu raj na zemi (Videorozhovor)

NEWS FACE TO FACE JAROSLAV NAĎ REFRESHER+
Uložiť Uložené

Jaroslav Naď si myslí, že Igor Matovič bude dobrým ministrom financií, pretože má skúsenosti z riadenia úspešnej firmy. V rozhovore pre Refresher potvrdil aj meno nominanta, ktorého OĽaNO navrhne na post ministra zdravotníctva.

Najnovším hosťom v diskusnej relácii Face to Face s Adelom Ghannamom je minister obrany Jaroslav Naď z hnutia OĽaNO.  

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo si Jaroslav Naď myslí, že Igor Matovič bude dobrým ministrom financií. 
  • Ako vníma Jaroslav Naď list poslancov OĽaNO, ktorí kritizovali Progresívne Slovensko, Prezidentský palác a vyzývali na odchod z hnutia v prípade, že Matovič podá demisiu.
  • Či budeme mať novú vládu už v stredu.
  • Ako vníma Jaroslav Naď obvinenie bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského.

Jaroslav Naď si myslí, že Igor Matovič bude kvalitným ministrom financií. Ako problém nevidí kauzy z minulosti týkajúce sa jeho účtovníctva, naopak, myslí si, že aj vďaka skúsenostiam z vedenia veľkej firmy bude šéf hnutia OĽaNO kvalitným šéfom rezortu. Novú vládu by podľa ministra obrany mohla vymenovať prezidentka Zuzana Čaputová ešte v utorok, pripúšťa však, že hlava štátu si môže zobrať aspoň krátky čas na rozmyslenie. 

V prípade, že by prezidentka nevymenovala Igora Matoviča na post ministra financií, koaličná kríza by podľa Naďa pokračovala, pretože by opäť neboli splnené niektoré z požiadaviek. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Minister obrany Jaroslav Naď v relácii Face to Face kritizoval spôsob zadržania bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Podľa neho ho stačilo predvolať, zásah NAKA preto odsudzuje. Zároveň pripúšťa, že obvinenie riaditeľa SIS z korupcie je domáci aj medzinárodný problém.

„Čo sa týka obvinenia, platí ‚padni, komu padni‘. Ak sa to potvrdí, nech je potrestaný,“ dodal. Jaroslav Naď nemá nič proti tomu, aby riaditeľa tajnej služby opäť nominovala strana Sme rodina. 

Odporúčané
Kto je budúci premiér Eduard Heger? Kto je budúci premiér Eduard Heger? 29. marca 2021, 10:50
Domov
Zdieľať
Diskusia