Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. marca 2021, 15:27
Čas čítania 0:31
Adam Novosad

Vláda zakázala cestovanie na dovolenky do zahraničia

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Cestovanie za hranice z dôvodu rekreácie sa zakazuje.

Dočasný minister zdravotníctva Eduard Heger na tlačovej konferencii oznámil, že vláda zakáže cestovanie na dovolenky do zahraničia. Cesta do zahraničia z dôvodu rekreácie tak vypadne z výnimiek zo zákazu vychádzania. Vláda si podľa Hegera uvedomuje, že nie je fér, keď ľudia cestujú na dovolenky, ale nemôžu prejsť z okresu do okresu.

Odporúčané
Zelený pas na cestovanie je realitou, so Sputnikom V ťa všade pustiť nemusia Zelený pas na cestovanie je realitou, so Sputnikom V ťa všade pustiť nemusia 17. marca 2021, 14:54

„Môžete cestovať do zahraničia okrem účelu rekreácie,“ odpovedal Heger na otázku, ako bude vyzerať aktualizovaný text zákazu vychádzania. Za hranice tak vycestovať naďalej môžeš iba vtedy, ak budeš mať iný dôvod ako ten, že chceš odísť na rekreáciu na dovolenku. 

Heger zároveň priznal, že nariadenie sa bude dať pomerne jednoducho obísť. Poprosil však ľudí, aby to nerobili. Ministerstvo zdravotníctva vysvetľuje, že ľudia cestovanie do zahraničia zneužívali, často si zaškrtávali vo formulári E-hranica status pendlera, aby sa vďaka tomu mohli vyhnúť karanténe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia