Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2021, 9:22
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Bulhari spustili očkovanie celého obyvateľstva. Vakcínu dostaneš v akomkoľvek veku

Bulhari spustili očkovanie celého obyvateľstva. Vakcínu dostaneš v akomkoľvek veku
Zdroj: TASR/AP
NEWS EURÓPSKA ÚNIA OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Nedôvera obyvateľstva voči vakcíne a vláde prerástla do rozhodnutia otvoriť očkovanie pre každého.

V Európskej únii začali krajiny s prednostným očkovaním tých najzraniteľnejších skupín obyvateľstva. Medzi tie patria seniori, zdravotníci či pracovníci kritickej infraštruktúry. Ani v Bulharsku tomu nebolo inak, lenže záujem o očkovanie je tam medzi prioritnými skupinami taký nízky, že sa vláda rozhodla sprístupniť očkovanie pre všetky skupiny obyvateľstva, uvádzajú TV Noviny.

Odporúčané
Na ventiláciu už museli pripojiť 33-ročné ženy. Na Slovensku končia vo vážnom stave s Covid-19 čoraz mladší pacienti Na ventiláciu už museli pripojiť 33-ročné ženy. Na Slovensku končia vo vážnom stave s Covid-19 čoraz mladší pacienti 25. februára 2021, 20:04

Najväčším problémom vakcinačnej stratégie v Bulharsku je nedôvera obyvateľov voči samotnej vakcíne, ale aj vláde a jej inštitúciám. Ľudia sa boja nežiaducich účinkov, a tak sa radšej očkovaniu vyhli.

Domov
Zdieľať
Diskusia