Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2021, 15:04
Čas čítania 0:44
Daniel Mikolášik

Bitcoin opäť láme rekordy. Už prekročil hranicu 50-tisíc dolárov, môže za to aj Elon Musk

NEWS BITCOIN ELON MUSK KRYPTOMENY TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Ešte 27. januára mal Bitcoin hodnotu niečo cez 30-tisíc dolárov, za približne tri týždne mu tak cena stúpla až o 65,9 %.

Bitcoin dnes o 13:30 nášho času prekročil ďalšiu historickú hranicu, keď dosiahol hodnotu 50 487 amerických dolárov (cca 41 625 €). Ide o historický míľnik v hodnote kryptomeny, ktorej sa v posledných týždňoch darí.

Prudký rast ovplyvnil aj fakt, že do BTC v poslednej dobe investovali mnohé veľké spoločnosti ako Tesla Elona Muska, Mastercard, PayPal či BNY Mellon.

Odporúčané
Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) 14. decembra 2020, 14:30

Ako informuje CNBC, americký výrobca elektromobilov Tesla v správe pre komisiu pre cenné papiere a burzy SEC uviedol, že celkovo nakúpil Bitcoiny až za 1,5 miliardy dolárov. Tie vraj majú zvýšiť flexibilitu Tesly a pomôcť pri „maximalizácii výnosov z hotovosti“.

O nákupe kryptomeny diskutovala aj spoločnosť Uber, napokon však BTC nenakúpili. Ako však uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Uber Dara Khosrowshahi, spoločnosť stále zvažuje, že by v budúcnosti akceptovali pri platbe aj kryptomeny.

Domov
Zdieľať
Diskusia