Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2021 o 15:40
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Cigániková: Vašečka nemá rád slobodné a silné ženy s vlastným názorom

NEWS
Uložiť Uložené

Poslankyňa za SaS odpovedá kolegovi z koalície, ktorý navrhuje jej odvolanie ako predsedníčky zdravotníckeho výboru.

Poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková reagovala na vyjadrenie koaličného kolegu z OĽaNO. Richard Vašečka totiž vyhlásil, že bude navrhovať jej odvolanie z pozície predsedníčky zdravotníckeho výboru. 

„Mrzí ma ideológia pána Vašečku, ktorý je radikálny zástanca úplného zákazu interrupcií a ktorý pred pár rokmi hlasoval za 12 ročný trest pre ženy, ktoré absolvujú umelé oplodnenie,“ odpovedala Cigániková. 

Pán Vašečka nemá rád slobodné a silné ženy s vlastným názorom a preto ma neprekvapuje, že proti takýmto ženám bojuje nie len mimo parlamentu, ale aj v ňom,“ dodala s tým, že Vašečka je pokrytec, ktorý porušuje koaličnú zmluvu. 

Odporúčané
Vašečka z OĽaNO: Platiť za potraty ženám z mojich daní je nehorázna drzosť, zrazu počujeme Cigánikovej hysterické výkriky Vašečka z OĽaNO: Platiť za potraty ženám z mojich daní je nehorázna drzosť, zrazu počujeme Cigánikovej hysterické výkriky 16. februára 2021 o 10:41

„Moja súčasná kritika spočívala najmä v tom, že v čase najväčšieho počtu mŕtvych na koronavírus tu riešime opäť interrupcie a kultúrne vojny,“ uvádza poslankyňa SaS. 

Vašečka tvrdí, že šéfka výboru kritizuje ministra za opatrenie, za ktoré hlasovala v roku 2019 aj väčšina poslaneckého klubu SaS.

Ženy nad 40 rokov si budú musieť za ukončenie tehotenstva do 12. týždňa zaplatiť. Po novom zákrok nebude hradiť zdravotná poisťovňa. Vyplýva to z novej vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR.

Rezort svoj krok vydať nové znenie vyhlášky k zákonu o umelom prerušení tehotenstva zdôvodnil tým, že v spoločnosti možno dlhodobo sledovať, že vek matiek rodičiek je vyšší a ich tehotenstvo býva bezproblémové.

Domov
Zdieľať
Diskusia