Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2021, 10:13
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Nový liek na COVID-19 vyliečil 29 z 30 pacientov do piatich dní od podania. Dokáže predchádzať smrteľnej reakcii imunity

NEWS IZRAEL
Uložiť Uložené

Izraelským výskumníkom sa vďaka lieku podarilo predchádzať smrteľne nebezpečným cytokinovým búrkam v imunitnom systéme.

Vakcína je zatiaľ jedinou spoľahlivou cestou von z pandémie, ale výskumníci po celom svete pracujú na liekoch, ktoré by ochorenie Covid-19 dokázali zmierňovať či liečiť. Skvelé správy prichádzajú z izraelského Tel Avivu, kde v nemocnici Ichilov Medical Center úspešne ukončili prvú fázu klinického testovania nového lieku, informuje Times of Israel.

Odporúčané
Je vakcína od AstraZeneca bezpečná? Budeme vyrábať ruský Sputnik? A treba sa očkovať každý rok? Toto sú odpovede na tvoje otázky Je vakcína od AstraZeneca bezpečná? Budeme vyrábať ruský Sputnik? A treba sa očkovať každý rok? Toto sú odpovede na tvoje otázky 8. februára 2021, 12:30

Liek s názvom EXO-CD24 v nemocnici podali 30 pacientom s ochorením Covid-19. Zdravotný stav týchto pacientov sa líšil od mierneho priebehu ochorenia až po závažnejší, ale liek zafungoval u drvivej väčšiny z nich. Spomedzi 30 pacientov sa zdravotný stav zásadne zlepšil u 29 osôb a vyliečili sa v priebehu troch až piatich dní. Z koronavírusu sa napokon vyliečilo všetkých 30 účastníkov testov.

Domov
Zdieľať
Diskusia