Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2021, 15:03
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Milionára Jozefa Brhela chcú vo väzbe, stále je však na psychiatrii. Leží na covidovom oddelení s negatívnym testom

NEWS
Uložiť Uložené

Prokruátor chce 18. najbohatšieho Slováka vo väzbe. Jozef Brhel sa však aj naďalej nachádza na psychiatrickom oddelení v bratislavskej nemocnici.

Obvinený oligarcha Jozef Brhel je naďalej hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení v bratislavskej nemocnici. Podľa právneho zástupcu sa mu krátko po výpovedi pred políciou výrazne zhoršil stav a mal úzkosti. Podľa TV Markíza sa momentálne 18. najbohatší muž na Slovensku nachádza na covidovom oddelení aj napriek tomu, že jeho test na koronavírus bol negatívny. 

Brhel má podľa slov advokáta vážnu diagnózu a je rizikovým pacientom. Obvineného strážia policajti v ochranných oblekoch.

Odporúčané
Ako na 10. poschodí hotela Double Tree by Hilton mali deliť tendre farebnými krúžkami a spôsobiť škodu 42 234 148,40 eur s DPH Ako na 10. poschodí hotela Double Tree by Hilton mali deliť tendre farebnými krúžkami a spôsobiť škodu 42 234 148,40 eur s DPH 1. februára 2021, 14:24

Oligarcha, ktorý sa len pred dvoma dňami vrátil súkromným lietadlom z dovolenky, môže skončiť vo väzbe. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v stredu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku návrh na väzobné stíhanie.

„Dôvodom pre vzatie obvineného do väzby je obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu (úteková väzba). Zároveň obava, že bude pôsobiť na spoluobvinených alebo na svedkov alebo mariť dôkazy (kolúzna väzba) a aj obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti, že dokoná trestný čin alebo spácha trestný čin, ktorým hrozil (preventívna väzba),“ objasnila hovorkyňa Jana Tökölyová. 

Brhel je obvinený z prijímania úplatku a z porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku spoločne s bývalým šéfom daniarov Františkom Imreczem a ďalšími sekčnými riaditeľmi Finančnej správy a podnikateľmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia