Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2021, 18:01
Čas čítania 2:49
Dominik Vetrák

Nominácie na Zlaté glóbusy ovládli úžasné filmy, ktoré si ani nevidel. Uspela aj Anya Taylor Joy a The Queen’s Gambit

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Niektoré nominácie vzbudzujú až príliš veľa otázok.

Nominácie na Zlaté glóbusy sa zvyknú vyhlasovať v decembri s tým, že sa ceny odovzdávajú v januári. Pandémia však všetko posunula, a tak sa odovzdávania cien dočkáme 28. februára. 

Odporúčané
Do kín sa vracajú blockbustery a oscarové drámy. Toto je 10 najočakávanejších filmov vo februári a marci Do kín sa vracajú blockbustery a oscarové drámy. Toto je 10 najočakávanejších filmov vo februári a marci 3. februára 2021, 15:30

Azda najväčším prekvapením je absencia Better Caul Saul v kategórii najlepší seriál. Na druhej strane je tam Mandalorian, The Lovecraft Country či Ratched. Ani jeden z týchto seriálov nemal na to, aby sa objavoval v rebríčkoch o najlepších seriáloch roka. Už obvykle Zlaté glóbusy ignorujú aj vynikajúcu Rheu Seehorn v Saulovi. 

Viacerí odborníci si škrabú hlavy aj pri výbere najlepších hercov vo vedľajších rolách. Či už sa ti Da 5 Bloods páčilo alebo nie, Delroy Lindo vo filme podal vynikajúci herecký výkon a rozhodne si nomináciu zaslúžil. 

Výsmešne pôsobí aj nominácia Jamesa Cordona na najlepší mužský herecký výkon v muzikáli/dráme. Herca skritizoval v podstate celý internet, obzvlášť za to, akým neúctivým spôsobom zahral homosexuálnu postavu (predstav si, ako by homosexuálnu postavu zahral Peter Marcin v Uragáne a vyjde ti približne to isté). 

Najviac nominácií získal Mank od Davida Finchera (6) a The Crown od Netflixu (6), ďalej The Trial of Chicago 7 od Aarona Sorkina a seriál Schitt’s Creek (zhodne po 5), Nomadland, Father a Promising Young Woman (zhodne po 4). Zaujímavosť na záver. V 78-ročnej histórii týchto ocenení sa vôbec po prvýkrát stalo, že nomináciu na najlepšiu réžiu získali až 3 ženy.

Domov
Zdieľať
Diskusia