Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2021, 17:20
Čas čítania 1:14
Tímea Krauszová

MAPA: Tieto okresy sa budú musieť definitívne otestovať znova

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Výsledky oznámil premiér Igor Matovič na tlačovej besede.

O finálnych výsledkoch celoplošného skríningu v stredu informoval premiér Igor Matovič na tlačovej besede po zasadnutí ústredného krízového štábu. Testovania sa zúčastnilo 2 949 017 ľudí, z toho 36 547 mali pozitívne testy (to je pozitivita 1,24 %). Účasť bola nižšia ako na celoplošnom testovaní v novembri, rovnako aj pozitivita.

Odporúčané
Výter análnym testom identifikuje COVID-19 presnejšie ako ten z hrdla. Čína začne využívať aj tento spôsob odhalenia koronavírusu. Výter análnym testom identifikuje COVID-19 presnejšie ako ten z hrdla. Čína začne využívať aj tento spôsob odhalenia koronavírusu. 27. januára 2021, 15:15

Celoplošné testovanie je vraj jediný vierohodný nástroj

„Cieľom bolo zistiť, aká je aktuálna situácia na Slovensku na maximálnom počte ľudí, ktorí sa zúčastnia,“ povedal Matovič. Pri troch miliónoch ľudí teda hovoríme o 58-percentnej účasti a preto sú podľa neho výsledky „veľmi, veľmi vierohodné“.

Domov
Zdieľať
Diskusia