Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2021, 10:40
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Slovák svojou fotkou zahviezdil v NASA. Vybral sa kvôli nej pod jednu z najaktívnejších sopiek, ale výsledok stojí za to

NEWS NASA VESMÍR
Uložiť Uložené

Z nevydarenej expedície v Čile až k oceneniu od samotnej NASA.

Zatiaľ čo sa svet počas uplynulého decembra opäť uzavrel, Slovák Tomáš Slovinský so svojou výpravou smeroval do ďalekého Čile. V Južnej Amerike mali s kolegami jednu hlavnú úlohu – chceli odfotiť fascinujúcu slnečnú korónu, ktorú ľudstvo pozoruje už celé generácie.

Odporúčané
Youtuber Jake Paul vysmial knockoutovaného Conora McGregora. 50-miliónovú ponuku znížil na smiešne minimum Youtuber Jake Paul vysmial knockoutovaného Conora McGregora. 50-miliónovú ponuku znížil na smiešne minimum 24. januára 2021, 19:11

Nanešťastie, úspech expedície prekazila pozemská korona, kvôli ktorej nemohli vstúpiť do Argentíny a pozorovať vytúžený vesmírny zjav. Napriek tomu Tomáš premenil sklamanie na veľký úspech. Uviazol síce v Čile, kde oblačnosť znemožnila pozorovanie koróny, ale rozhodol sa využiť príležitosť a pokochať sa tamojšou prírodou, rovnako ako panenskou nočnou oblohou.

Najkrajší pohľad sa expedícii naskytol vo chvíľach, keď pozorovali jednu z najaktívnejších sopiek. Nad sopkou Villarrica sa Tomášovi podarilo zachytiť nádhernú južnú oblohu, ktorá podľa jeho vlastných slov dala očiam skutočne „zabrať“ úžasom.

Domov
Zdieľať
Diskusia