Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2021, 14:13
Čas čítania 0:46
Lukáš Čelka

Ľudia v Rusku protestujú za Navaľného slobodu aj v -50 stupňových mrazoch. Policia zadržala aj jeho manželku Juliju

NEWS PROTESTY
Uložiť Uložené

Ľudia vyjadrili opozičnému politikovi podporu až v 93 ruských mestách.

Po celom Rusku sú demonštrácie priaznivcov a podporovateľov tamojšieho opozičného politika Alexeja Navaľného informoval o tom portál tvnoviny. Vláda ho 17. januára, hneď po návrate z Berlína zadržala na letisku v Moskve a umiestnila do vyšetrovacej väzby.

Protesty organizujú Navaľného spolupracovníci pod heslom „Sloboda pre Navaľného". Ľudia mu vyjadrili podporu až v 93 ruských mestách, kde o druhej hodine popoludní obsadili námestia. Podporovateľov opozičného politika v Jakutsku neodradili ani viac ako -50 stupňové mrazy.

 
Ruské úrady už predom varovali, že každý protest bude považovaný za hrozbu pre verejný poriadok a bude okamžite potlačený. Navaľného spolupracovníkov vláda odsúdila na kratšie tresty a zatkla najmenej ďalších 800 účastníkov protestu v celej krajine. V Moskve počas protestu zadržali aj Naveľného manželku Juliju, ktorá na Instagrame zverejnila fotografiu z policajného auta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia