Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2021 o 15:07
Čas čítania 0:39
Tímea Krauszová

Festival Glastonbury už po druhýkrát pre pandémiu koronavírusu zrušili. Znova tak premeškali svoje 50. výročie

NEWS HUDBA
Uložiť Uložené

Nádej na letné festivaly je snáď vzdialenejšia ako vakcíny.

Anglický multižánrový festival Glastonbury už druhýkrát za sebou zrušili. Dôvodom je pandémia koronavírusu, ktorá znemožňuje akékoľvek plánovanie. Festival mal už v roku 2020 osláviť päťdesiatku, no na okrúhle výročie si budeme musieť počkať. Zrušený festival oznámili na sociálnych sieťach riaditelia festivalu Michael a Emily Eavis.

Odporúčané
Fvck_Kvlt, Fallgrapp, Vi3e a mnohí ďalší. Nakŕm svoje uši slovenskou alternatívnou hudbou Fvck_Kvlt, Fallgrapp, Vi3e a mnohí ďalší. Nakŕm svoje uši slovenskou alternatívnou hudbou 18. januára 2021 o 14:30

Možno v roku 2022

Je to neuveriteľné, no niektorí ľudia čakajú so svojou vstupenkou, resp. zaplateným depozitom, na Glastonbury už druhý rok. „Tak ako minulý rok, chceli by sme ponúknuť všetkým, ktorí si zabezpečili lístok v októbri 2019 príležitosť presunúť svoj depozit vo výške 50 libier na budúci rok. Garantujeme tak šancu kúpiť si lístok na Glastonbury 2022,“ píšu v oficiálnej správe organizátori.

„Napriek našim snahám pohnúť nebom i zemou je jasné, že jednoducho nedokážeme festival tento rok zrealizovať. Je nám ľúto, že sme vás všetkých sklamali,“ píšu ďalej. Festival sa pravidelne koná v júni  v anglickom meste Pilton už od roku 1970. Headlineri z roku 2020 ako Paul McCartner, Taylor Swift či Kendrick Lamar zatiaľ nepotvrdili, či sa na festivale o rok (ak koronavírus dovolí) ukážu.

Domov
Zdieľať
Diskusia