Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021, 20:12
Čas čítania 0:41
Marián Mauik Biel

Samsung má takmer bezrámový displej notebooku, pridal ešte aj jednu unikátnu technológiu

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Blade Bezel je pripravovaný laptop s OLED displejom bez okrajov a so schovanou kamerou.

Samsung je jednou z mála firiem, ktorá sa môže do sýta pohrať s displejmi svojich pripravovaných zariadení. Sami si ich totiž vyvíjajú a aj vyrábajú. Divízia Samsung Display ukázala ich najnovšiu obrazovku, ktorá naznačuje, ako budú nové laptopy vyzerať.

Odporúčané
Samsung predstavil svoj iPhone killer. Rad Galaxy S21 prekvapujúco zlacnel Samsung predstavil svoj iPhone killer. Rad Galaxy S21 prekvapujúco zlacnel 14. januára 2021, 16:00
Blade Bezel je tenký a ľahký
Blade Bezel je tenký a ľahký Zdroj: Samsung

Projekt Blade Bezel je vybavený 13-palcovým displejom typu OLED. To znamená výborný kontrast a aj trochu nižšiu spotrebu energie. Ako jeho názov (blade – čepeľ, pozn.red.) napovedá, je extrémne tenký. Má len 1 mm a navyše ho jeho konštrukcia dovoľuje osadiť takmer bez rámu. Dosahuje pomer displeja k telu zariadenia až 93 percent. Terajší konkurenti došli maximálne po 91 percent.

Výhodou obrazovky je aj nízka hmotnosť len 130 gramov. Je tak pravdepodobné, že sa celý notebook s týmto displejom zmestí pod 1 kilogram.

Samsung Blade Bezel je unikát ešte v jednej technológii. V hornej časti má polopriehľadnú vrstvu, pod ktorou je objektív webkamery. Aj preto môže mať úplne minimálny rám okolo celého displeja.

Porovnanie Blade Bezel s bežnými displejmi notebookov
Porovnanie Blade Bezel s bežnými displejmi notebookov Zdroj: Samsung

S touto technológiou sa budeme stretávať častejšie. Najbližšie to má byť v mobile Samsung Galaxy Z Fold 3. Ide však len o neoficiálne správy. Zatiaľ sa to podarilo do finálneho produktu zakomponovať len firme ZTE pri ich smartfóne Axon 20 5G.

Samsung, Olded
Zdroj: Samsung
Domov
Zdieľať
Diskusia