Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2021, 12:40
Čas čítania 0:54
Miriam Rumanková

Zuzana Čaputová: Bolo pre mňa mrazivé počúvať premiéra, keď na tlačovej konferencii hovoril, že zdravotníci budú potiť krv

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Dodala, že nevidí posun k zlepšeniu a to najmä v oblasti komunikácie a riadenia aktuálnej krízy s novým koronavírusom.

V nedeľu v RTVS prezidentka Zuzana Čaputová povedala, že nevidí posun k zlepšeniu a to najmä v oblasti komunikácie a riadení aktuálnej krízy s novým koronavírusom. Vyjadrila sa, že informácie o plošnom testovaní sú chaotické a občania nevedia ako majú ďalej postupovať.

„Komunikácia by mala byť uisťujúca,“  povedala. Hneď po tom prezidentka skritizovala to, že vláda pred Vianocami nepriala tvrdé opatrenia aj napriek tomu, že to odporúčali odborníci.

 

„Bolo pre mňa mrazivé počúvať Igora Matoviča, keď počas tlačovej konferencie hovoril o tom, že zdravotníci budú pri plošnom testovaní potiť krv,“ povedala prezidentka Zuzana Čaputová a doplnila, že zdravotníkom by sme mali byť v prvom rade vďační.

Odporúčané
Boris Kollár tvrdí, že koaličné strany sa dohodli na testovaní. Výsledok sa dozvieme dnes po rokovaní vlády Boris Kollár tvrdí, že koaličné strany sa dohodli na testovaní. Výsledok sa dozvieme dnes po rokovaní vlády 17. januára 2021, 11:35

Prezidentka Zuzana Čaputová sa vyjadrila aj k tlačovej konferencii premiéra Igora Matoviča, kde opäť verejne kritizoval vicepremiéra Richarda Sulíka a obvinil ho zo smrti vyše 4 000 ľudí.

„Je to priznanie v priamom prenose, je to veľmi závažné tvrdenie. Ako sa to musí počúvať ľuďom, ktorí pre koronavírus prišli o blízkeho?,“ povedala prezidentka. Doplnila, že nie je proti testovaniu, ale mrzí ju, že ktokoľvek má na to iný názor, je vnímaný ako odporca vlády.

Smrť Milana Lučanského

Zuzana Čaputová sa v relácii RTVS vyjadrila aj k samovražde bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Podľa nej mala byť lepšie zvládnutá komunikácia a situáciu nemala komentovať len ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a mali jej pomôcť aj ostatní členovia vlády. Ako dobrý krok Zuzana Čaputová označila vytvorenie komisie na objasnenie a prešetrenie smrti Milana Lučanského. Komisia sa skladá zo sedemnástich členov a je v nej napríklad aj Marián Kotleba. 

Domov
Zdieľať
Diskusia